ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Pirate Bay ще съдят антипиратска компания за пиратство

  Групата за борба с пиратството CIAPC се оказала в забавна, но неприятна ситуация. Тя взаимствала за своя уеб сайт дизайна на Pirate Bay. Съвпадението не е случайно: CIAPC съзнателно са копирали всичко, включително стиловете CSS. Единствената разлика е, че корабът на главната страница при CIAPC е потъващ, а не плаващ, като при Pirate Bay.

Гледане на Кафе

  „Ние сме възмутени от такова поведение. - казва прес-секретарят на Pirate Bay.  - Подобна кражба е заплаха за икономиката на целия свят. Ние смятаме, че не може да оставим без отговор тези действия, така че ще ги съдим за нарушаване на авторските права.“
  Политиката за ползване на материали от Pirate Bay гласи, че трети лица са длъжни да искат разрешение от системния оператор на сайта. Очевидно, CIAPC не са направили това. Сега ги грози глоба от 5000 евро и обезщетение за допълнителните разходи, във връзка с нарушението. CIAPC, вероятно, няма да плати глобата, затова Pirate Bay наистина възнамерява да отнесе въпроса до съда.
  Отлична рекламна кампания, само за 5000 евро!

Гледане на Кафе
Дата: 15 - ти февруари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Pirate Bay ще съдят антипиратска компания за пиратство
Pirate Bay ще съдят антипиратска компания за пиратство
Групата за борба с пиратството CIAPC се оказала в забавна, но неприятна ситуация.
.Robotalk. гласов робот – помощник
Японската компания Okamura Corporation е разработила роботизираният помощник за конферентни зали и офиси – Robotalk.
Китайците са купили Cryptic Studio
Калифорнийското Cryptic Studio, специализирано в разработките на ММО-игри, вече е част от китайската компания Beijing Perfect World.
Dragon III – частният космически кораб се добра до Международната космическа станция
Космическата капсула Dragon, собственост на частната компания SpaceX, успешно достигна Международната космическа станция, макар и с еднодневно закъснение.
Hail Protector - външна въздушна възглавница за автомобили
Американската компания Hail Storm Products предлага оригинален начин за защита на превозните средства от обилни градушки.
Слушалки ще пускат музика според настроението
Слушалките Mico с интерфейс BCI, на японската компания Neurowear, избират музика, анализирайки настроението на потребителя.
Verzo KINZO - Android-смартфон с 4.3-инчов дисплей
Чешко-американската компания Verzo Technology представи своя първи комуникатор - апаратът KINZO, които се предлагат за $ 460.
Започна производството на изкуствена паяжина
Немската компания AMSilk възнамерява да стане първата, овладяла производството на полимера, аналогичен на паяжина, в промишлени мащаби.
Лекарство от хлебни дрожди ще лекува рани
Норвежката компания Biotec Pharmacon въз основа на хлебна мая е разработила средство, което ускорява зарастването на рани.
Logitech се отказва от поддръжка на платформата Google TV
Изпълнителният директор на швейцарската компания Logitech - Guerrinо De Luca нарече пускането на конзолата Revue за платформата Google TV грешка.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други