ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Philips показа тапети, излъчващи светлина


 

Гледане на Кафе
Светлинни панели Kvadrat Soft Cells. /снимка: Philips/

Компанията Philips предлага за декориране на помещенията необичайни текстилни „тапети”, излъчващи светлина и поглъщащи звука.
  Новата разработка, която дизайнерите ще оценят без съмнение, служи като основа за направата на стенните панели Kvadrat Soft Cells. Те се изработват от тъкани, опънати върху алуминиева рамка. Благодарение на свойствата си, тези панели поглъщат звука добре, създавайки комфортна акустична обстановка.
  Philips са допълнили панелите Kvadrat Soft Cells със светодиоди и сега стаята се изпълва с мека, разсеяна светлина. „Тапетите” могат да се използват като независим източник на светлина или за допълване на общото осветление.
  Забележително е, че панелите могат да реагират на звуци: те могат да бъдат програмирани така, че осветлението да се променя в такт с музиката. Освен това, свето-панелите могат да бъдат свързани със система за домашно кино.
  За това, кога необичайните „тапети” ще се появят на пазара и колко ще струват, Philips за сега мълчи.

 

Гледане на Кафе
Дата: 14 - ти юли 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Philips показа тапети, излъчващи светлина
Philips показа тапети, излъчващи светлина
Новата разработка, която дизайнерите ще оценят без съмнение, служи като основа за направата на стенните панели Kvadrat Soft Cells.
Докинг станцията Philips Fidelio ще превърне смартфоните Android в аудиоцентър
Philips представи три докинг станции от линията Fidelio с динамики, позволяващи да превърнат комуникаторите Android в компактна аудиосистема.
Животните могат да се контролират чрез светлина
За разлика от предишни експерименти, тук контролирането на невроните става без намеса на генното инженерство.
Разработена е евтина и ефективна система за дезинфекция на водата
Екип от американски учени представи прототип на инсталация за дезинфекция на питейна вода, използваща слънчевата ултравиолетова светлина, която убива патогенните микроорганизми.
Джобна слънчева батерия ще ви зареди телефона и ще ви осигури светлина
В Сингапур е разработена преносима система, състояща се от прибор, към който може да включите различни типове прожектори, мобилни устройства и компактна слънчева батерия.
Кафе машина ще запомня собственика по пръстовите отпечатъци
Достатъчно е собственикът и домочадието да се докоснат до специален панел и умната машина ще приготви напитка на всеки - по любимата му рецепта.
Япония даде зелена светлина за строителството на маглев път
Централната Японска железопътна компания JR Tokai прие поръчка за създаването на инфраструктура за левитация на влакове между Токио, Нагоя и Осака
Първи резултати от продажбите на играта The Elder Scrolls V - Skyrim
Ролевата игра The Elder Scrolls V - Skyrim, създадена от Bethesda Game Studios, показа втори резултат в състезанието наречено - най-разпространяващата се игра на годината.
Ново устройство за правене на снимки – гъвкаво, плоско и прозрачно
Устройството е създадено на основата на полимерен филм, известен като луминесцентен концентратор.
Учени открили уникални свойства на светлината
Група учени под ръководството на Стивън Ранд е открила, че при подходяща интензивност, когато светлината преминава през материал, не провеждащ електричество, светлинното поле е способно да създава магнитно въздействие, което е 100 ...
123
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други