ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Panasonic ще изгражда Еко град с хиляди домове, захранван изключително с алтернативна енергия


 

Гледане на Кафе
Еко-градът в представите на проектанта. /изображение -  Panasonic/

Селището трябва да се появи в близост до японската столица през 2014 година. Електрическата и топлинна енергия е планирано да се получават  от слънчеви панели и горивни клетки.
  Fujisawa City е разчетен за 3 000 души. Ще бъде разположен на площ от 19 хектара, на мястото на бившия завод на Panasonic близо до град  Fujisawa. Компанията вече е подписала споразумение с 8 изпълнители, на които ще възложат строителството на жилищните и търговски сгради, както и решаването та енергийния въпрос.
  Един от източниците за доставка на енергия ще бъде технологията ENE-FARM, предложена от компанията-участник Tokyo Gas. Тя се състои в извличане на водород от природен газ, който да влиза в реакция с кислорода от въздуха. По време на реакцията, основаваща се на принципите на обратната водна електролиза и протичаща в горивните клетки, ще се образува вода и ще се отделят топлина и електроенергия.
  Друг начин на захранване ще бъдат традиционните фотоволтаични панели. Panasonic е разработила и „умна” система за контрол на разходите на ресурсите на територията на Fujisawa City, което ще намали емисиите на въглероден диоксид с 70%, без да създава неудобство за живущите.
  Уличното осветление ще бъде от светодиоди, ще има инфраструктура за електромобили и велосипеди, както и изобилие от паркове.
  Строителните разходи са оценени на около $ 750 милиона. През следващите шест месеца проектът ще бъде детайлно разработен, още две години ще се загубят за изграждане на "зелен" град, а окончателното заселване ще завърши през 2018 година.
  Очаква се, че Fujisawa Сити ще се превърне в модел за бъдещо градоустройство и ориентир за подобни проекти, които ще отговарят на новата екологична стратегия на правителството, значително коригирана след мартенското земетресение. Тя включва и ограничения върху използването на мирната ядрена енергия.
 

Гледане на Кафе
Дата: 6 - ти юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Panasonic ще изгражда Еко град с хиляди домове, захранван изключително с алтернативна енергия
Panasonic ще изгражда Еко град с хиляди домове, захранван изключително с алтернативна енергия
Селището трябва да се появи в близост до японската столица през 2014 година. Електрическата и топлинна енергия е планирано да се получават от слънчеви панели и горивни клетки.
Изпробвана е плаваща вятърна турбина, която може да съхранява енергия
Инсталацията, създадена в Швеция, не само превръща вятърната енергия в електричество, но може да се използва като място за съхранение на кинетична енергия.
Индийски архитект е предложил град – тръба
Индийският студент по архитектура Абхинав Шарма предлага една много красива концепция за голям, закрит от всички страни град, който би могъл да са построи буквално над река Ямуна в Делхи.
Нова теория предполага възможността за ядрена реакция без разделяне или сливане на ядра
Предлагат алтернативна теория за ниско енергийни ядрени реакции.
Превърнаха виадукт в мощен алтернативен генератор на енергия
Идейният проект на италианските архитекти включва комбинирано използване на слънчеви панели и вятърни турбини. Едно мостово съоръжение ще осигури енергийните нужди на малък град.
В Европа стартира първият влак, използващ слънчева енергия
Покритият участък от пътя в района на белгийския Антверпен бил оборудван със слънчеви панели. Произвежданото от тях електричество е достатъчно за захранването на двигателя на скоростния влак и железопътната инфраструктура.
Изгражда се най – голямата плаваща сцена в света
Оперният фестивал в австрийския град Брегенц се слави с най – голямата в света плаваща сцена, която се монтира във водите на езерото Бодензее и се декорира така, че неизменно поразява въображението. Предходните години не правят изключение.
Нилс Бор
След Айнщайн, Нилс Бор е физикът с най – голямо влияние през 20 в. Той е всепризнат баща на модерната квантова теория. Увековечен из целия свят върху марки, емблеми и други забележителни документи, атомът на Бор наподобява Слънчевата ...
Открит е важен източник на енергия за главния мозък
Масата на главния мозък е около 2 % от масата на тялото, а именно той консумира около 20 % от кислорода и 60 % от глюкозата. Обикновено, при условия на достатъчно кислород, глюкозата, се окислява до въглероден двуокис и вода.
Създадена е плуваща слънчева електроцентрала
Слънчевата електроцентрала заема много място, тъй като, колкото по – голяма е площта на батериите или огледалата, толкова повече енергия се събира. Земната площ е малко и, ако станцията се изгражда в населен район, проблемът с размерите ...
123456 ... 20
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други