ТЪРСИ
Гледане на Кафе

OCZ Octane: 2,5-инчови SSD-дискове до 1TB


  От 1 ноември компанията OCZ Technology Group ще започне продажбата на хард-дискове Octane и Octane-S2, използващи се за свързване към компютри с интерфейс, съответно - Serial ATA 3.0 и Serial ATA II.

Гледане на Кафе
хард диска OCZ Octane (тук и долу - изображения: производителя)

  Дисковете са направени във форм-фактор 2,5-инча и са оборудван с контролера Indilinx Everest. Поддържат команда TRIM, която служи за оптимизиране на производителността и удължаване срока на експлоатация, както и технологията Native Command Queuing (NCQ), която позволява да се обработват няколко търсения и определя приоритетите за тяхното изпълнение така, че да се постигне максимална бързина. Спомената е възможност за шифроване на информация по алгоритъма AES.
  Скоростта на четене и запис на дисковете Octane достига съответно 560 и 400 Mb/сек; устройството е способно да извършва до 45 хиляди I/O операции в секунда (IOPS), при режим на произволно четене на данни в блоковете по 4 KB. За дисковете от серия Octane-S2, тези цифри са 275 MB/сек, 265 Mb/сек и 30 хиляди IOPS.
  Устройства са подходящи за лаптопи и настолни компютри. На купувачите ще се предлагат версии с капацитет от 128, 256 и 512 GB и 1 TB; цената не е посочена.

Гледане на Кафе
Дата: 21 - ви октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: OCZ Octane 2,5-инчови SSD-дискове до 1TB
OCZ Octane: 2,5-инчови SSD-дискове до 1TB
От 1 ноември компанията OCZ Technology Group ще започне продажбата на хард-дискове Octane и Octane-S2, използващи се за свързване към компютри с интерфейс, съответно - Serial ATA 3.0 и Serial ATA II.
Хард дискове на базата на мемристор могат да се появят през 2013 година
Специалисти на Hewlett-Packard са успели с още една стъпка да се приближат до разработката на устройство за съхранение на данни от ново поколение, базирано на мемристор.
Plextor M3S- SSD с 2.5-инчов форм-фактор
Компанията Plextor анонсира SSD-дискове от серията M3S за настолни компютри и лаптопи.
Sony създаде преносимо 3D-кино
През ноември, Sony ще започне продажбата на един необичайно нов елемент - преносимо кино HMZ-T1, поддържащо 3D-контент.
Новият компактдиск ще може да съхранява данните с хилядолетия
Английски учени заявиха, че са разработили диск, който може да съхранява данните вечно.
Опасен вирус атакува предприятия
Специалисти от Symantec предупреждават за опасния софтуер Duqu, който поразително прилича на известния червей Stuxnet.
Интернет-архив създава хранилище за печатни книги
Целта на новият проект на Internet Archive е да събере по едно копие от всички отпечатани някога книги, като обещава запазването на томовете при оптимална температура и влажност.
Американските безпилотни самолети са атакувани от вирус
Злонамерена програма се изкачи до компютрите на военновъздушна база Creech, от където се управляват повечето от безпилотните летателни апарати на U. С. ВВС, прихващаща въведената с клавиатурата информация. За сега не успяват да се ...
Еволюционната необходимост от алтруизъм е доказана от роботи
Експерименти на швейцарски учени са потвърдили теорията, че да помага на близки роднини е от полза за отделния човек, тъй като помага за поне частичното предаване на гени.
Направен е уникален модел на Земята
Изследователи от Университета на Мериленд са построили модел на вътрешността на Земята. Изработването му отнело 10 години и 2 млн. долара.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други