ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Nokia обяви конкурс за мелодии


 

Гледане на Кафе
Ръководителят на Nokia Стивън Елоп. (снимка: Leon Neal / AFP / Getty Images)

Nokia и AudioDraft обявиха конкурс за нова версия на добре познатата мелодия Nokia Tune, която звучи на мобилните телефони от 1994 г. Мелодията, която спечели конкурса, ще бъде инсталирана през 2012 г. на 100 милиона  Nokia-телефони, като ще се появи и в асортимента на онлайн магазина за приложения Ovi Store.
  За да участвате в конкурса трябва да се регистрирате на сайта Nokiatune.Audiodraft.Com. Желаещите ще могат да гласуват за любимата си мелодия. Мелодии се приемат до 02 октомври 2011 г.
  До края на конкурса остават 25 дни. Опитайте!
  Петте мелодии, събрали най – много гласове, автоматично ще бъдат квалифицирани като финалисти. На 05 октомври жури ще избере още 5 конкурсни работи, а на 07 октомври ще бъде обявен победителя. Авторът на спечелилата мелодия ще получи награда от 10 000 долара, а всеки от петте финалисти – по 1000 долара/техните мелодии също ще се предлагат в Ovi Store/.
  В съдийската колегия ще бъдат включени: един от основателите на академията Audio Branding - Kai Bronner, авторът на книгата „Sound Business“ -  Trezher Julian, старши мениджъра на компанията SoundCloud – Марк Дюингс, директорът по дизайн на Nokia - Марко Ахтисаари, финландският транс-дует Super8 & Tab, победителят от 12 конкурс на AudioDraft - Андрю Хигинс и мениджъра на AudioDraft – Томи Коскинен.
  Nokia Tune/известна като Grande Valse на старите телефони  Nokia/ е музикална фраза от композицията за соло китара „Grande Valse“, написана от испанският композитор-класик и китарист Франциско Тарега през 1902 г. През 1993 г. Anssi Vanjoki, изпълнителен вицепрезидент на Nokia, и Lauri Kivinen (сега – Ръководител по Корпоративните въпроси) избрали откъс от произведението(от 13 до 16 такт), който нарекли Nokia Tune. Мелодията, която Nokia заявява като свой аудиобренд, става първият музикален тон за звънене в мобилните телефони. В момента той звучи по 1,8 милиарда пъти на ден в целия свят, което е около 20 хиляди пъти в секунда.

Гледане на Кафе
Дата: 7 - ми септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Nokia обяви конкурс за мелодии
Nokia обяви конкурс за мелодии
Мелодията, която спечели конкурса, ще бъде инсталирана през 2012 г. на 100 милиона Nokia-телефони, като ще се появи и в асортимента на онлайн магазина за приложения Ovi Store. Опитайте!
Microsoft изглежда ще закупят Nokia
Nokia и Microsoft, ако вярваме на анализатора Елдар Муртазин, през следващата седмица ще обсъдят възможността за частично обединяване на бизнеса.
Nokia GEM – концепция за телефон със солидна сензорна повърхност
Дизайнерите от изследователския център на Nokia показват, какво би могло да бъде бъдещето на мобилните телефони.
Nokia може скоро да загуби лидерството си в пазара на смартфони
Анализаторите на Nomura прогнозират съществено пренареждане на силите в световния пазар на смартфони.
Обявени са победителите в кеймбриджския конкурс за техническа фотография
Университета в Кеймбридж (Великобритания) обобщи резултатите от ежегодния конкурс за технически фотографии.
Победителите в конкурса за небостъргач на бъдещето
Полярен чадър (Polar Umbrella), базиран на явлението осмоза, спечели ежегодния конкурс за небостъргачи eVolo 2013 Skyscraper Competition.
Ръкавици, превеждащи жестовете в гласови съобщения
Украинската разработка Enable Talk получи една от основните награди на международният конкурс Imagine Cup, който се организира всяка година от Microsoft.
Шедьоври на научно-техническата визуализация 2012
Красиви, зловещи, удивителни са победителите в международния конкурс за научно-техническа визуализация.
Излезе операционната система Ubuntu 11.10
Компанията Canonical обяви достъпността на финалната версия на Ubuntu 11.10, с кодово име Oneiric Ocelot.
IBM с нов изпълнителен директор
IBM обяви, че на 1 Януари 2012 настоящия изпълнителен директор на корпорацията Самюел Палмисано (Samuel Palmisano) ще подаде оставка.
12
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други