ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Microsoft направи първата демонстрация на итерфейса на Windows 8


  Компанията Microsoft демонстрира за първи път, намиращата се още в процес на разработка, платформа на Windows 8, предназначена за персонални компютри. Презентацията беше по време на конференцията D9.
Новата операционна система на «Майкрософт», наречена превъплъщение на Windows, ще има преработено ядро и радикално нов дизайн на потребителския интерфейс. Windows 8 ще може да се стартира на компютри с х86-съвместими процесори, както и на устройства с чипове ARM.
  Като цяло, интерфейсът на Windows 8 е оптимизиран за сензорни екрани и наподобява този, на Windows Phone 7. Стандартното меню "Старт" е заменено с така наречените „живи плочки” (Live Tiles), предназначени за бързо стартиране на приложенията. "Плочките" ще поддържат уведомителна система и ще могат да показват постоянно актуализирана информация.

  Операционната система ще може да работи със стандартни програми и уеб-приложения, създадени с HTML5 и JavaScript. Тя включва браузер на Internet Explorer 10 с подобрени средства за хардуерното ускорение на рендеринга и поддържането на съвременни уеб-стандарти.
  Microsoft планира да въведе в Windows 8 възможност за промяна на размерите на прозореца с приложения, с поддръжка на техните връзки в рамките на екрана. Като допълнение, ще има нова система за превключване между работещите в момента програми.
  Повече информация за Windows 8 корпорацията обещава да разкрие през септември, по време на конференция на разработчиците. По всичко личи, че бета-версията на платформата ще излезе през 3-4-тото тримесечие на 2011 г. По думите на Стив Балмър, ръководителят на Microsoft, окончателното пускане на Windows 8, ще се проведе през следващата 2012 г.
 

 

Гледане на Кафе
Дата: 2 - ри юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Microsoft направи първата демонстрация на итерфейса на Windows 8
Microsoft направи първата демонстрация на итерфейса на Windows 8
Компанията Microsoft демонстрира за първи път, намиращата се още в процес на разработка, платформа на Windows 8, предназначена за персонални компютри.
Microsoft ще пусне контролер Kinect за Windows-компютри
Корпорацията Microsoft разработва версия на контролера Kinect за персонални компютри, работещи под операционните системи Windows.
Microsoft е подготвила огромна порция кръпки
На 12 февруари Microsoft ще представи поредната порция кръпки за своите продукти.
Microsoft изглежда ще закупят Nokia
Nokia и Microsoft, ако вярваме на анализатора Елдар Муртазин, през следващата седмица ще обсъдят възможността за частично обединяване на бизнеса.
Интерфейс за компютрите на бъдещето
Съществуват и независими разработчици, правещи чудесни неща, базирани на най-новите технологии на Microsoft.
Вижте вътрешността на Microsoft Surface Pro
Surface Pro почти не подлежи на ремонт.
Microsoft ще представи интерактивно цифрово платно
Microsoft работи по интересен инструмент за презентации - интерактивна дъска SketchInsight.
Социалният проект Microsoft Socl
Microsoft Corporation, според слухове от уеб източници, тества собствена социална мрежа Socl, спомената за пръв път през лятото.
AMD ще направи поредното съкращение на щата
Компанията AMD възнамерява да направи реорганизация с цел намаляване на оперативните разходи и подобряване на финансовата ситуация.
Първата в света трансплантация на трахея и бронхи е направена в Русия
В Руския онкологичен научен център „Н.Н. Блохин”, към Руската Академия на медицинските науки, е направена трансплантация на трахея с двата главни бронхи.
123456 ... 13
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други