ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Logitech се отказва от поддръжка на платформата Google TV


  Изпълнителният директор на швейцарската компания Logitech - Guerrinо De Luca нарече пускането на конзолата  Revue за платформата Google TV грешка.

Гледане на Кафе
Guerrinо De Luca.  (снимка: Keystone)

  Google TV предоставя достъп до уеб ресурси чрез телевизионни приемници и декодери. Потребителите могат да търсят съдържание в интернет, да посещават сайтове като Twitter и Picasa, да гледат видеоклипове от YouTube и Flash контенти. В проекта по разработването на Google TV взеха участие Intel и Sony, а технически платформата се осъществява на базата на Android, браузъра Chrome и "системата на чипа“ Atom.
  Според г-н Де Лука, Google избърза с пускането на платформата на пазара, освобождавайки недоработен продукт. В резултат, създаването и продажбата на приставката Revue,  са стрували на Logitech приблизително 100 милиона долара операционна печалба. Logitech планира да продаде оставащите запаси от Revue; производството на нови устройства за Google TV компанията за сега не предвижда.
  В същото време ръководителят на Logitech заяви, че Google TV все пак има потенциал. Поради това е възможно, в бъдеще компанията отново да подкрепи проекта.

Гледане на Кафе
Дата: 14 - ти ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Logitech се отказва от поддръжка на платформата Google TV
Logitech се отказва от поддръжка на платформата Google TV
Изпълнителният директор на швейцарската компания Logitech - Guerrinо De Luca нарече пускането на конзолата Revue за платформата Google TV грешка.
Google представи нова версия на Android
На конференцията Google I/O 2011 /проведена на 10-11 май 2011 г. в Сан Франциско, Калифорния/, компанията Google направи няколко анонса, свързани с мобилната операционна система Android.
В Google Chrome ще има вграден гласов и видео чат
Протоколът WebRTC ще позволи на потребителите на Chrome и други поддържащи го браузери да създават собствени алтернативи на Skype.
Социалната мрежа Google плюс започва регистрация на бизнес страници
Google разширява възможностите на социалната мрежа Google плюс, която стартира през юни.
ASUS Lamborghini VX6S: нетбук на платформата Intel Cedar Trail
ASUS е готова да пусне обновена версия на "премиалния" нетбук Lamborghini VX6: в основата на мини-компютъра VX6S е мобилната платформа на новото поколение Intel Cedar Trail.
Google анонсира услугата - облачна - музика
Както се очакваше, на преминалата конференция в Сан Франциско /Калифорния,САЩ/, Google обяви стартирането на музикалния сървър Music Beta by Google.
Какво ще шепнат Google Glass и защо това е добре
Може би точно в това се състои чудото на Google Glass, именно в картите Now, а не в гласовите команди – ключът към тяхната популярност.
Google ще пуска услуга за бърза доставка на стоки
Според вестник Wall Street Journal, можем да очакваме нова услуга на Google за експресна доставка на стоки, закупени в интернет.
Google демонстрира възможностите на очилата Project Glass
Google публикува видео, от което може да се добие представа за възможностите на това необичайно устройство.
Южна Корея се отказва от хартиените учебници
Министерството на образованието на Южна Корея одобри инициативата по преминаването на всички начални и средни училища на електронни учебни пособия.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други