ТЪРСИ
Гледане на Кафе

IBM с нов изпълнителен директор


  IBM обяви, че на 1 Януари 2012 настоящия изпълнителен директор на корпорацията Самюел Палмисано (Samuel Palmisano) ще подаде оставка.

Гледане на Кафе
Настоящият изпълнителен директор на IBM Самюел Палмизано и Вирджиния Ромети (снимка: Jon Iwata/IBM)

  Вирджиния Ромети(Virginia Rometty), която сега е вицепрезидент и директор продажби, маркетинг и стратегия на IBM, ще смени г-н Палмисано. В същото време, той ще остане председател на борда на директорите на корпорацията.
  Самюел Палмисано започва работа в IBM през 1973 г. на позиция търговски представител. През 1997 г. става заместник-председател на компанията, а през 2002 г., управлението го избира за изпълнителен директор. Под ръководството на г-н Палмисано  IBM продаде през 2004 г.  звеното си за производство на персонални компютри на китайската фирма Lenovo, а през септември 2011 г. IBM, за първи път от петнадесет години, надмина Microsoft по пазарна капитализация и стана втората по големина ИТ компания в света (след Apple).
  54-годишната г-жа Ромети се присъедини към IBM през 1981 г. като системен инженер. Това значително допринесе за засилване на пазарната позиция на корпорацията, ръстът на поръчките и печалбата. Наблюдатели отбелязват, че за пръв път от стогодишната история на IBM, корпорацията ще бъде оглавена от представител на нежния пол.

Гледане на Кафе
Дата: 26 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: IBM с нов изпълнителен директор
IBM с нов изпълнителен директор
IBM обяви, че на 1 Януари 2012 настоящия изпълнителен директор на корпорацията Самюел Палмисано (Samuel Palmisano) ще подаде оставка.
Ръководителят на eBay критикува интернет-политиката на Китай
Президентът и главен изпълнителен директор на eBay John Donahoe изрази недоволство от строгия контрол на киберпространството, предприет от китайските власти.
Китайският портал Alibaba много иска да купи Yahoo!
Частната инвестиционна фирма Silver Lake, китайският портал за уеб-търговия Alibaba и руският фонд Digital Sky Technologies на предприемачите Юри Милнер и Алишер Усманов водят преговори за покупка на Yahoo!.
Logitech се отказва от поддръжка на платформата Google TV
Изпълнителният директор на швейцарската компания Logitech - Guerrinо De Luca нарече пускането на конзолата Revue за платформата Google TV грешка.
AMD ще направи поредното съкращение на щата
Компанията AMD възнамерява да направи реорганизация с цел намаляване на оперативните разходи и подобряване на финансовата ситуация.
Иван Мърквичка
През 1896 г. Мърквичка заедно с Константин Величков и Антон Митов основават Държавното рисувално училище в София, и става пръв негов директор /1896-1900/. Мърквичка участва в развитието на почти всички живописни жанрове - битов селски ...
Разрешиха на компаниите да регистрират собствени домейн зони
Днес, 20.06.2011 г., по време на конференцията на Интернет корпорацията за специализирани имена и адреси – ICANN в Сингапур е приета програмата New gTLD, значително опростяваща процедурата по създаване на нови домейни от горно ниво.
Списание Scientist се закрива
Биомедицинските изследователи загубиха един важен източник на информация, а научните журналисти – още едно издание.
Във Facebook се появиха видео разговори
Ползвателите на социалната мрежа Facebook вече ще могат да комуникират в режим на видео телефония.
Adobe спира разработката на мобилни версии на Flash Player
Adobe Systems Incorporated възнамерява да се откаже от издаването на нови версии Flash Player за мобилни платформи. Това съобщение се появи в блога на компанията.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други