ТЪРСИ
Гледане на Кафе

IBM и Micron започват производството на нов тип памет


  Компаниите IBM и Micron започват производството на иновативна памет Hybrid Memory Cube (HMC), предназначена за компютърни устройства от ново поколение.

Гледане на Кафе
Структурата на Hybrid Memory Cube (илюстрация: IBM).

  Продуктът HMC ще се произвежда в завода на IBM, в щата Ню Йорк, по метода HKMG, използващ диелектрици с висока диелектрична константа (high-k) и транзистори с метални затвори (metal gate). Технологични стандарти - 32 нанометра.
  Модулът на паметта HMC предвижда прилагането на технологията TSV (Through-Silicon Via), чиято същност е - създаване на миниатюрни дупчици в силициеви подложки, запълнени с мед. Тези канали играят ролята на проводник, което позволява създаването на подредени чипове. Това значително увеличава плътността на съхраняваната информация.
  Многослойните модули HMC се състоят от кристали DRAM, допълнени от високопроизводителна управляваща логика. Според разработчиците, в сравнение с традиционните чипове, продуктите HMC осигуряват по-голяма пропускателна способност от 10-15 пъти (до 128 Gb / сек) и намаляват консумацията на енергия със 70%. Представеният модул е с 10 пъти по-малка площ.

Гледане на Кафе
Дата: 2 - ри декември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: IBM и Micron започват производството на нов тип памет
IBM и Micron започват производството на нов тип памет
Компаниите IBM и Micron започват производството на иновативна памет Hybrid Memory Cube (HMC), предназначена за компютърни устройства от ново поколение.
Създадена е напълно функционална гъвкава памет
Изследователи от Корейския институт за наука и технологии (KAIST) са предложили нов метод за изработка на резистивна памет с произволен достъп (RRAM).
Започна производството на изкуствена паяжина
Немската компания AMSilk възнамерява да стане първата, овладяла производството на полимера, аналогичен на паяжина, в промишлени мащаби.
Качества на паметта
Обем, бързина, точност и продължителност са основните качества на паметта, характеризиращи нейната продуктивност.
Samsung започва производството на гъвкави AMOLED-дисплеи през 2012
През второто тримесечие на следващата година, Samsung възнамеряват да започнат масовото производство на гъвкави дисплеи за преносими устройства.
Пет от най-големите американски интернет-доставчици започват борба срещу незаконно съдържание
Компаниите ще уведомяват доставчиците за незаконно онлайн разпространение на техни материали.
Една таблетка може да ви избави от неприятните спомени
Учените от университета в Монреал (Канада) са намерили начин да заличават лошите спомени, потискайки нивото на хормона кортизол. Смята се, че лошите спомени са свързани с този хормон и според идеята на учените, контролирайки ниво му, ...
Пластмаса ще се прави от растения
Специалисти от IBM съвместно с учени от Станфордския университет намерили енерго – ефективен способ за производството на екологично чиста пластмаса от растителни компоненти.
Хард дискове на базата на мемристор могат да се появят през 2013 година
Специалисти на Hewlett-Packard са успели с още една стъпка да се приближат до разработката на устройство за съхранение на данни от ново поколение, базирано на мемристор.
Описан е прост начин за контрол на магнитните свойства на полупроводниците
Японски физици са открили обещаващ метод за обратимо превръщане на парамагнитни във феромагнитни полупроводници.
123456 ... 8
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други