ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Hail Protector: външна "въздушна възглавница" за автомобили

  Според статистиката, само в САЩ, ежегодно градушките нанасят щети на около 250 хиляди автомобила. Средният разход за ремонт е около $3 100.
  Американската компания Hail Storm Products предлага оригинален начин за защита на превозните средства от обилни градушки.

Гледане на Кафе

  Компанията разработила надуваем калъф Hail Protector – своеобразна  въздушна възглавница, покриваща изцяло превозното средство. Продуктът се състои от два слоя: единият от тях се закрепя към колелата, а вторият формира надуваем купол. Помпането става с малък компресор, с четири вентила: процесът, както твърдят, отнема по-малко от пет минути.

  Чрез специално приложение за устройства, базирани на IOS и Android, потребителите ще бъдат уведомявани за предстояща градушка в рамките на 30-60 минути. Предупреждението е въз основа на данни от Националната метеорологична служба на САЩ.
  Освен защита от град, Hail Storm Products предпазва автомобилната боя от слънчево прегаряне.
  Надуваемият калъф е на стойност от $ 300 до $ 400, в зависимост от габаритите на транспортното средство.
По материали на Gizmag.

Гледане на Кафе
Дата: 22 - ри февруари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Hail Protector - външна въздушна възглавница за автомобили
Hail Protector - външна въздушна възглавница за автомобили
Американската компания Hail Storm Products предлага оригинален начин за защита на превозните средства от обилни градушки.
Китайски букви. Буква В – страница 8
Китайски букви. Буква В – военно време, военен кораб, Варшава, военоначалник, военен кон, военнопрестъпник, военен кореспондент, война, валс, Волтер, Вагнер, вкусен, Ваше превъзходителство, вчера, възстановяване, внимание, випускник, ...
В Япония създадоха истински 3D-дисплей
Устройството представлява система от лазери, които формират триизмерен образ от светещи точки във въздушна или течна среда.
Япония даде зелена светлина за строителството на маглев път
Централната Японска железопътна компания JR Tokai прие поръчка за създаването на инфраструктура за левитация на влакове между Токио, Нагоя и Осака
Chevrolet ще пусне микро-електромобил
За разлика от все по-популярните хибридни автомобили, Chevrolet Spark EV ще бъде 100 % електрически. Горивният модел, който ще послужи за основа на това, е почти непроменен - с изключение, разбира се, на двигателя.
Разработена е проекционна система за 3D-навигация на шофьорите
Пред очите на автомобилистите постоянно ще бъдат виртуална „пътеводна следа" и полезни обозначения на околните обекти.
Представен е мобилен завод за производство на амонячно гориво
Производителността на оборудването е 4-40 хиляди литра на ден и може да се постави до всяка една бензиностанция, ако амонякът смени бензина като гориво.
В Израел тестват динамична пътна такса
Системата автоматично увеличава таксата за използване на трасето при нарастване на натовареността. Това в крайна сметка намалява броя на преминаващите превозни средства и помага да се избегнат сериозни задръствания.
С миенето на стъкла ще се заеме робот – гущер
Въпреки, че китайските учени са били вдъхновени от способността на гущера да се изкачва плавно по вертикални повърхности, механичният мияч използва други принципи на движение.
Представен е интерактивен волан за автомобил
Разработката, създадена от германски специалисти, представлява мулти-тъч екран, който разбира се, може да се върти. Иновативният волан позволява на водача да вижда картата на кварталите и да управлява мултимедийната система.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други