ТЪРСИ
Гледане на Кафе

HP споделя визията си за компютрите на бъдещето


  Hewlett-Packard Company разказа за няколко концептуални дизайнерски разработки в областта на персоналните компютри и дисплеи,използвани от режисьорите на хита „Жива стомана“ (Real Steel) с Хю Джакман(Hugh Jackman)в главната роля.

Гледане на Кафе
Концепцията ThruScreen. /изображение: НР/

  Действието на филма, чиито прожекции започват от 7 октомври,се развива в бъдещето. Боксовите мачове са забранени от закона, заради прекалената жестокост и са заменени от гладиаторски битки, с участието на 900-килограмови роботи, управлявани от хората. Главният герой, мечтаещ за слава в новото си поприще е бивш боксьор, на който му е провървяло: опонентът му се оказва дефектен.
  Една от концептуалните разработки на HP е тънкият прозрачен дисплей ThruScreen. Той позволява да се наслагва виртуален образ, на разположения зад панела обект.


  Принтерът VolumeJet, според идеята на дизайнерите, може да бъде използван за "печат" на триизмерни обекти, изобразени на компютърния дисплей - например, части от роботи.


  Curve – е компютър "всичко в едно" под формата на буквата "L", цялата повърхност на който, е сензорен дисплей.


  Накрая, дизайнерите на HP са представили концепция за портативен компютър Flex със сгъваем корпус и полупрозрачен екран. Във филма такова "устройство" се използва от героите за управление на бойните роботи.

 

Гледане на Кафе
Дата: 30 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: HP споделя визията си за компютрите на бъдещето
HP споделя визията си за компютрите на бъдещето
Hewlett-Packard Company разказа за няколко концептуални дизайнерски разработки в областта на персоналните компютри и дисплеи,използвани от режисьорите на хита Real Steel с Хю Джакман(Hugh Jackman)в главната роля.
Интерфейс за компютрите на бъдещето
Съществуват и независими разработчици, правещи чудесни неща, базирани на най-новите технологии на Microsoft.
Войниците на бъдещето ще станат невидими
Центърът за инженерно-физически изследвания във Великобритания работи над нов тип тъкан, която ще използва слънчевите фотоелектрични елементи, термоелектрични устройства и най –новите олекотени батерии.
Небостъргачът на бъдещето
Небостъргачът на бъдещето – модулност, енергийна ефективност и екологичност
Honda създаде автомобила на бъдещето
По време на Токийския автосалон, наред с другите новости, Honda ще представи хибридния автомобил Advanced Cruiser-X (AC-X).
Създадено е устройство на бъдещето, което фантастите са нарекли -умен прах
В допълнение към закона на Мур за удвояването плътността на транзисторите върху една интегрална схема на всеки две години, важи и закона на Бел за появата на нов клас компютри с по – малки размери на всеки 10 години.
Победителите в конкурса за небостъргач на бъдещето
Полярен чадър (Polar Umbrella), базиран на явлението осмоза, спечели ежегодния конкурс за небостъргачи eVolo 2013 Skyscraper Competition.
Авиотранспортът на бъдещето – с прозрачни тавани и зонални пространства
Водещият европейски авиопроизводител "Еърбъс" представи, как ще изглежда самолетът отвътре през 2050 г.
ASUS Zenbook - ултрабуци с диагонал на дисплея 11,6 и 13,3 инча
Серията Zenbook включва моделите UX21 и UX31 с диагонал на дисплея, съответно, 11.6 (1366 ? 768) и 13.3 (1600 ? 900 пиксела) инча. Корпусът на компютрите е изработен от алуминиева сплав, а дебелината не надвишава 17 милиметра.
Американските безпилотни самолети са атакувани от вирус
Злонамерена програма се изкачи до компютрите на военновъздушна база Creech, от където се управляват повечето от безпилотните летателни апарати на U. С. ВВС, прихващаща въведената с клавиатурата информация. За сега не успяват да се ...
123
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други