ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Google стартира уебсайт в помощ на уебмастърите с хакнати сайтове

Гледане на Кафе
Google иска да помогне на уебмастърите да разберат, дали сайта им е претърпял хакерски атаки, а в случай на необходимост, да го възстановят успешно. Според представители на компанията, хиляди сайтове ежедневно са подложени на взлом. За да им помогне Google стартира полезен ресурс, който съдържа статии, видео уроци и съвети за диагностика и възстановяване на засегнатия сайт.
  На сайта се обсъждат различните начини, чрез които хакерите могат да навреждат – например, зареждане на сайта със зловреден софтуер, заразяващ компютрите на посетителите, поток от невидим спам и други подобни. Gooogle напомня на уебмастърите за най-добрите практики за профилактика, включително навременни актуализации, инсталиране на необходимите пачове и потенциалните неприятности от странични приложения и плъгини.
  Тази инициатива се основава на многогодишният опит на Google в откриването на зловреден софтуер на индексираните от тях сайтове и своевременно предупреждение за опасността. Очевидно, като най-голямата световна търсачка, Google вижда своя интерес в осигуряване на безопасен преход в даваните от тях линкове.
  Времето ще покаже, доколко инициативата на търсаческия гигант е полезна. Всъщност, проблемът е твърде сложен за много уебмастъри. Според StopBadware / Commtouch, миналата година 26% от хакнатите сайтове не са могли да се справят с възстановяването, а 2% просто са изоставили ресурсите си. Гледане на Кафе
Дата: 14 - ти март 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Google стартира уебсайт в помощ на уебмастърите с хакнати сайтове
Google стартира уебсайт в помощ на уебмастърите с хакнати сайтове
Според представители на компанията, хиляди сайтове ежедневно са подложени на взлом.
Социалната мрежа Google плюс започва регистрация на бизнес страници
Google разширява възможностите на социалната мрежа Google плюс, която стартира през юни.
Logitech се отказва от поддръжка на платформата Google TV
Изпълнителният директор на швейцарската компания Logitech - Guerrinо De Luca нарече пускането на конзолата Revue за платформата Google TV грешка.
Google анонсира услугата - облачна - музика
Както се очакваше, на преминалата конференция в Сан Франциско /Калифорния,САЩ/, Google обяви стартирането на музикалния сървър Music Beta by Google.
Google представи нова версия на Android
На конференцията Google I/O 2011 /проведена на 10-11 май 2011 г. в Сан Франциско, Калифорния/, компанията Google направи няколко анонса, свързани с мобилната операционна система Android.
Какво ще шепнат Google Glass и защо това е добре
Може би точно в това се състои чудото на Google Glass, именно в картите Now, а не в гласовите команди – ключът към тяхната популярност.
Google ще пуска услуга за бърза доставка на стоки
Според вестник Wall Street Journal, можем да очакваме нова услуга на Google за експресна доставка на стоки, закупени в интернет.
Google демонстрира възможностите на очилата Project Glass
Google публикува видео, от което може да се добие представа за възможностите на това необичайно устройство.
Великобритания се готви да стартира първият голям геоинженерен проект
Вярвате или не, но екип от британски учени, ще обяви официално разработката на първия изкуствен вулкан в света.
Новият офис на Google в Тел Авив
Нестандартно и интересно.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други