ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Google представи нова версия на Android


интерфейс на операционната система-Андроид 3.1-Гледане на Кафе
На конференцията Google I/O 2011 /проведена на 10-11 май 2011 г. в Сан Франциско, Калифорния/, компанията Google направи няколко анонса, свързани с мобилната операционна система Android.
  На първо място, беше заявено, че всеки ден по света се активират около 400 хиляди нови устройства, работещи с Android, а общия брой на допълненията с тази платформа е достигнал 100 милиона. Чрез онлайн магазините Android Market са достъпни около 200 000 платени и безплатни приложения.
  На конференцията е била представена операционната система Android 3.1, която е развитие на версията 3.0 Honeycomb – /„Пчелна пита”/. Платформата е с подобрен интерфейс и поддръжка на мащабируеми джаджи. Реализирана е възможността за включване към устройството Android 3.1 на различни USB - периферни устройства – например: мишки, джойстици, геймпадове и др. Поддържа и директен импорт на материали от цифрови фотоапарати.
   Android 3.1 е ориентирана към Tablet PC. Тя вече е на разположение на притежателите на таблети Motorola Xoom, свързани с 3G-мобилния оператор Verizon.
  Освен това, Google представи и платформата Android 2.4, с кодовото име Ice Cream Sandwich. Създаването на тази операционна система е свързано с решаването на проблема за фрагментацията на Android. Платформата, която ще включва много от функции на Honeycomb , ще може да се използва в устройства с различен тип, включително смартфони.
  Очаква се първите приспособления, управлявани от Android 2.4, да се появят на пазара през четвъртото тримесечие на 2011 г.

 

Гледане на Кафе
Дата: 11 - ти май 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Google представи нова версия на Android
Google представи нова версия на Android
На конференцията Google I/O 2011 /проведена на 10-11 май 2011 г. в Сан Франциско, Калифорния/, компанията Google направи няколко анонса, свързани с мобилната операционна система Android.
Докинг станцията Philips Fidelio ще превърне смартфоните Android в аудиоцентър
Philips представи три докинг станции от линията Fidelio с динамики, позволяващи да превърнат комуникаторите Android в компактна аудиосистема.
Google ще пуска услуга за бърза доставка на стоки
Според вестник Wall Street Journal, можем да очакваме нова услуга на Google за експресна доставка на стоки, закупени в интернет.
Социалната мрежа Google плюс започва регистрация на бизнес страници
Google разширява възможностите на социалната мрежа Google плюс, която стартира през юни.
Google анонсира услугата - облачна - музика
Както се очакваше, на преминалата конференция в Сан Франциско /Калифорния,САЩ/, Google обяви стартирането на музикалния сървър Music Beta by Google.
Какво ще шепнат Google Glass и защо това е добре
Може би точно в това се състои чудото на Google Glass, именно в картите Now, а не в гласовите команди – ключът към тяхната популярност.
Logitech се отказва от поддръжка на платформата Google TV
Изпълнителният директор на швейцарската компания Logitech - Guerrinо De Luca нарече пускането на конзолата Revue за платформата Google TV грешка.
Verzo KINZO - Android-смартфон с 4.3-инчов дисплей
Чешко-американската компания Verzo Technology представи своя първи комуникатор - апаратът KINZO, които се предлагат за $ 460.
Google демонстрира възможностите на очилата Project Glass
Google публикува видео, от което може да се добие представа за възможностите на това необичайно устройство.
Android – приложение ще позволи да се следи работата на Големия адронен колайдер
Потребителят ще може не само да наблюдава истинския сблъсък на частиците в триизмерна графика, но ще може да опита и сам да се заеме с това на виртуално оборудване.
123456 ... 15
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други