ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Google демонстрира възможностите на очилата Project Glass

  Разработката на „умните“ очила Project Glass върви с пълен ход и вероятно, са стигнали до стадий, когато могат да покажат нещо на света. Google публикува видео, от което може да се добие представа за възможностите на това необичайно устройство.

Гледане на Кафе

  Дисплеят на електронните очила Project Glass не запълва цялото полезрение, а се вижда само в края на дясното око. Във видеото е показан като малък правоъгълник в горния десен ъгъл. Очилата се контролират с гласови команди, започвайки с думите «OK, Glass».
  Потребителят може да активира запис на видео или снимка, да изпрати съобщение или да преведе фраза от един език на друг. Според планираното от Google, устройството ще може да показва различна информация – навигационни инструкции или сведения за метеорологичните условия, като същевременно позволява да виждате околността.

  Google организира конкурс за желаещи да тестват „умните“ очила. Кандидатите трябва да напишат кратък разказ /не повече от 50 думи/ за това, защо им е необходимо и какво искат да правят с устройството. Заявки се приемат само от жители на САЩ, навършили 18 години. Цената на прототипа за тестерите е 1500 долара, а потребителската версия ще бъде „по-евтина“.

Гледане на Кафе
Дата: 21 - ви февруари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Google демонстрира възможностите на очилата Project Glass
Google демонстрира възможностите на очилата Project Glass
Google публикува видео, от което може да се добие представа за възможностите на това необичайно устройство.
Какво ще шепнат Google Glass и защо това е добре
Може би точно в това се състои чудото на Google Glass, именно в картите Now, а не в гласовите команди – ключът към тяхната популярност.
Социалната мрежа Google плюс започва регистрация на бизнес страници
Google разширява възможностите на социалната мрежа Google плюс, която стартира през юни.
В Google Chrome ще има вграден гласов и видео чат
Протоколът WebRTC ще позволи на потребителите на Chrome и други поддържащи го браузери да създават собствени алтернативи на Skype.
Google анонсира услугата - облачна - музика
Както се очакваше, на преминалата конференция в Сан Франциско /Калифорния,САЩ/, Google обяви стартирането на музикалния сървър Music Beta by Google.
Очаквайте ерата на neurogaming
На 1 – 2 май Сан Франциско ще бъде домакин на първото изложение-конференция посветена на т.нар. neurogaming.
Google представи нова версия на Android
На конференцията Google I/O 2011 /проведена на 10-11 май 2011 г. в Сан Франциско, Калифорния/, компанията Google направи няколко анонса, свързани с мобилната операционна система Android.
Logitech се отказва от поддръжка на платформата Google TV
Изпълнителният директор на швейцарската компания Logitech - Guerrinо De Luca нарече пускането на конзолата Revue за платформата Google TV грешка.
Google ще пуска услуга за бърза доставка на стоки
Според вестник Wall Street Journal, можем да очакваме нова услуга на Google за експресна доставка на стоки, закупени в интернет.
Новият офис на Google в Тел Авив
Нестандартно и интересно.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други