ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Google анонсира услугата „облачна” музика


Гледане на Кафе
Както се очакваше, на преминалата конференция в Сан Франциско /Калифорния,САЩ/, Google обяви стартирането на музикалния сървър Music Beta by Google.
  Новата услуга осигурява на потребителите място за съхранение на аудио записи на сървърите в Интернет. Абонатите ще могат да качват свои аудио колекции, които след това да слушат на различни устройства - например, персонални компютри, таблети или смартфон – Android.
  Услугата поддържа синхронизация. Например, оформената плейлиста, да речем на таблет, автоматично ще бъде на разположение на другите устройства, с които потребителят работи. На Android-приложението ще  може да слушате музика и в офлайн режим.
  Google не е постигнал споразумение с всички големи звукозаписни компании, така че услугата все още не разполага с функциониращ музикален магазин: абонатите ще могат да слушат само собствени песни. Между другото, предвидено е достатъчно място за съхраняване на до 20 хиляди файла. Наред с другите неща, е посочена и системата за  автоматично генериране на плейлисти - Instant Mix, която избира подобни по жанр и стил песни на тази, която слушате.
  За сега услугата е в тестов режим и е достъпна само по молба на потребителите в САЩ.

 

Гледане на Кафе
Дата: 12 - ти май 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Google анонсира услугата - облачна - музика
Google анонсира услугата - облачна - музика
Както се очакваше, на преминалата конференция в Сан Франциско /Калифорния,САЩ/, Google обяви стартирането на музикалния сървър Music Beta by Google.
Социалната мрежа Google плюс започва регистрация на бизнес страници
Google разширява възможностите на социалната мрежа Google плюс, която стартира през юни.
Пръстенът на Google ще ни отърве от паролите
Паролата е нещо ненадеждно, но как иначе да влизаме в своите акаунти?
Новата уеб услугата на MIT- Videoscope, за анализ на изтеглени видео материали
Приложенията на EVM могат да бъдат много разнообразни.
Google представи нова версия на Android
На конференцията Google I/O 2011 /проведена на 10-11 май 2011 г. в Сан Франциско, Калифорния/, компанията Google направи няколко анонса, свързани с мобилната операционна система Android.
Какво ще шепнат Google Glass и защо това е добре
Може би точно в това се състои чудото на Google Glass, именно в картите Now, а не в гласовите команди – ключът към тяхната популярност.
Logitech се отказва от поддръжка на платформата Google TV
Изпълнителният директор на швейцарската компания Logitech - Guerrinо De Luca нарече пускането на конзолата Revue за платформата Google TV грешка.
Google ще пуска услуга за бърза доставка на стоки
Според вестник Wall Street Journal, можем да очакваме нова услуга на Google за експресна доставка на стоки, закупени в интернет.
Google демонстрира възможностите на очилата Project Glass
Google публикува видео, от което може да се добие представа за възможностите на това необичайно устройство.
Странен анонс на музикален албум
Съвременният немски композитор Свен Хелбиг представи новия си музикален албум, чрез странно видео за възраждането на класическата музика.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други