ТЪРСИ
Гледане на Кафе

GoPro HD Hero2: компактна видеокамера за спортисти


  Компанията GoPro започва продажбата на видеокамерата HD Hero2, проектирана специално за мотористи, колоездачи, сърфисти и други любители на активния отдих.

Гледане на Кафе
Видеокамерата HD Hero2. (тук и долу - изображения: производителя)

  Изделието има 11 мегапикселова матрица, високопроизводителен процесор за обработка на изображенията, слот за карти памет SD с обем до 32GB, интерфейс Mini HDMI, както и 3.5 мм аудио жак за свързване на външен микрофон.
  HD Hero2 може да записва видео с висока резолюция във формати 1080p и 720p с ъгъл на виждане от 170, 127 или 90 градуса. В режим 720p осигурява скорост до 60 кадъра в секунда, в режим 960p и 1080p - до 48 и 30 кадъра в секунда, съответно. Когато изберете резолюция от 480 × 800 пиксела (WVGA), скоростта нараства до 120 кадъра в секунда.

  Поддържа пакетно снимане с резолюция от 11 милиона пиксела (до 10 кадъра в секунда); има функция за правене на снимки с интервал от 0.5 секунди. С новостта са съвместими аксесоарите и свързването за спортните камери GoPro от предишното поколение.
  Цената на HD Hero2 е около 300 долара. Предлагат се и специални комплекти за мотоциклетисти и сърфисти.

Гледане на Кафе
Дата: 25 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: GoPro HD Hero2 - компактна видеокамера за спортисти
GoPro HD Hero2 - компактна видеокамера за спортисти
Компанията GoPro започва продажбата на видеокамерата HD Hero2, проектирана специално за мотористи, колоездачи, сърфисти и други любители на активния отдих.
Създадена е най-малката видеокамера в света
Сътрудници на немския институт Fraunhofer institute са създали най-малката видеокамера в света. Тя представлява куб, с дължина на страната 1 мм, съобщава PC Mag.
Motorola MOTOACTV: музикален плейър за спортисти
Компанията Motorola Mobility представи компактно устройство, наречено MOTOACTV, предназначено предимно за спортисти – лекоатлети, хора, увличащи се от фитнес и др.
Създадена е свръхскоростна видеокамера
В Масачузетския технологичен институт е създадена система за снимки, улавяща изображение със скорост - един трилион кадъра в секунда.
Ръкавици, превеждащи жестовете в гласови съобщения
Украинската разработка Enable Talk получи една от основните награди на международният конкурс Imagine Cup, който се организира всяка година от Microsoft.
Докинг станцията Philips Fidelio ще превърне смартфоните Android в аудиоцентър
Philips представи три докинг станции от линията Fidelio с динамики, позволяващи да превърнат комуникаторите Android в компактна аудиосистема.
Джобна слънчева батерия ще ви зареди телефона и ще ви осигури светлина
В Сингапур е разработена преносима система, състояща се от прибор, към който може да включите различни типове прожектори, мобилни устройства и компактна слънчева батерия.
Невероятни хора
Британската музикална група Hadouken разкри една от тайните на успеха на вирусното видео към новата си композиция Levitate.
Увеличителна леща превръща телефона в таблет
Докинг-станцията Mini Cinema за iPhone има същото предназначение – да увеличи изображението при гледане на видео.
Във Facebook се появиха видео разговори
Ползвателите на социалната мрежа Facebook вече ще могат да комуникират в режим на видео телефония.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други