ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Ford разработи свръх малък Еко-двигател


Гледане на Кафе
Литров двигател ще се присъедини към семейството на EcoBoost. Въпреки скромният обем, той осигурява приемлива мощност.
  Доскоро малолитражните бяха приоритет на европейски автопроизводители,  а в Америка, с малки изключения, се придържаха към традиционния принцип „колкото по-голям, по-добре”. Все пак, вълната от грижа за околната среда достигна и САЩ. Тя се изразява не само във  въвеждане на нови технологии (хибридизация, допълнителни конструктивни елементи и т.н.), но и в намаляването на размера на двигателите.
  Прототип на EcoBoost бе представен от Ford през 2008 г. в 4 - и 6-цилиндрови версии. Новият модел има само три цилиндъра, но по мощност (180 к.с. ) и въртящ момент (244 N•м) почти е равен на четири-цилиндров двигател с обем 1.6 литра.
  Икономичността му е осигурена от редица нововъведения. Например, специалната система за охлаждане позволява цилиндрите да се нагряват по-бързо, което значително ще икономисва горивото по време на студения сезон. Споените в едно цяло колектор на охладителната система и главите на цилиндрите понижават температурата на изгорелите газове, така че двигателят може да работи в по-широк оборотен диапазон при оптимално ниво на постъпване на въздушно-горивната смес.
   Между другото, най-младият член от семейството на EcoBoost, разполага със система за директно впръскване на гориво и турбокомпресор.
  Производителят възнамерява да покаже този двигател на автомобилното изложение във Франкфурт, което ще се проведе от 15 до 25 септември 2011 г.
  Гледане на Кафе
Дата: 7 - ми юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Ford разработи свръх малък Еко-двигател
Ford разработи свръх малък Еко-двигател
Литров двигател ще се присъедини към семейството на EcoBoost. Въпреки скромният обем, той осигурява приемлива мощност.
Opel разработи едноевров автомобил
Двуместният автомобил One Euro Car се отличава с леката си конструкция и изключително ниска консумация на гориво.
Създаден е свръх здрав и бързо втвърдяващ се материал, който да замени бетона
Разработеният в Япония строителен материал с такива свойства може значително да ускори строежа на сгради.
Нова супер кола с ракетен двигател
В близко време трябва да се състоят изпитанията на ракетен двигател, който ще бъде поставен на новия супер автомобил и ще му позволи да развие скорост до 1600 км/ч
Изобретена е свръх гъвкава микросхема
Японски учени от Токийския университет, съвместно с немските си колеги от института Макс Планк, са разработили гъвкава ултратънка микросхема
Австралия се готви за тест на плазмен двигател през 2013 година
Правителството на страната е отделило 3,1 милиона долара за ускоряване разработването на усъвършенствания плазмен двигател, който може да се използва за спътници и теоретично - на междупланетни кораби.
Създадена е свръх еластична сплав, работеща в широк температурен диапазон
Материалът, възстановяващ формата си след премахване на натоварването, може да бъде полезен при изграждането на сгради, устойчиви на земетресения, твърдят японски учени.
Превърнаха виадукт в мощен алтернативен генератор на енергия
Идейният проект на италианските архитекти включва комбинирано използване на слънчеви панели и вятърни турбини. Едно мостово съоръжение ще осигури енергийните нужди на малък град.
От електронен - към изкуствен мозък
Изкуственият аналог на малкия мозък в експерименти върху животни се оказал напълно функционален: електронната протеза превеждала сензорните данни в двигателни реакции и осигурявала изработването на условен рефлекс.
Вонящите крака, като двигател на творчество
Неприятната миризма на краката причинява много страдания.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други