ТЪРСИ
Гледане на Кафе

FORBES публикува прогнозата на футуролози за следващото десетилетие

Гледане на Кафе
Известното американско списание публикува любопитна статия, която разказва, какво ни чака през новото десетилетие.
 Известно е, че човек е  любопитен и повечето хора с  интерес биха надникнали в бъдещето.Затова се ползват с популярност услугите на гадатели, прорицатели и екстрасенси. Много от  тях са мошеници, психопати. Въпреки това, през ХХ-то столетие – време на всемирен технически прогрес – да предсказват бъдещето се опитват и учените. Даже е създадена и отделна наука – футурология, която прогнозира бъдещето. За разлика от пророчествата на гадатели и други подобни, тя се базира на икономически анализи, социални и технологични тенденции.
  Днес футурологията е популярна на запад, тъй като много от пророчествата имат тенденция към сбъдване. Наскоро списание Forbes, известно със съставянето на различни рейтинги, публикува прогнозите си за възможните събития през периода 2011 - 2020 г. Всички данни са подготвени въз основа на прогнози и анализи, предоставени от футуролозите.
  Както съобщават учените, още през 2011 г. ни чакат невероятни и неочаквани събития. В началото на 2011 г. ще умре Ким Чен Ир, лидерът на КНДР. Негов последовател ще бъде получилият европейско образование и увличащ се от мачовете на НБА, 29 годишен Ким Чон Ун. Политиката му ще беде проамериканска. Още през 2010 година Ким Чон Ун постепенно започна да концентрира властта в свои ръце.
  Също така, през 2011 г., край на живота си ще сложи Бърнард Мадоф, знаменитият американски аферист, с прозвището „мошеникът на века”. През 2009 г. той беше осъден на 150 г. лишаване от свобода. Известно е, че и зад решетките, той не изменя на себе си.
  2011 г. ще бъде знаменателна и за египтяните, дотолкова, доколкото там ще се роди 7 милиардния жител на планетата. Най – вероятно, това ще бъде момиче. Също така, учени и конструктори ще представят концепция на летящ автомобил. Негов прототип вече преминава тествания в САЩ.
  2012 г. ще се ознаменува с появата на ислямистка страна в Сомалия, а Израел все пак ще се реши на ядрена атака над ирански обекти, за което учените предупреждават още от 2005 г. Вследствие на това, Иран ще блокира Ормузкия пролив, който служи за транзит на арабския нефт и газ на световния пазар, което ще доведе до рязко повишаване цените на нефта.
  В същото това време на летните Олимпийски игри, които ще се проведат в Лондон, в бягането на 400 м ще вземе участие спортист без крак. Учените вече са разработили роботизирана протеза за долните крайници.
  В същата година, в Мексико ще избухне епидемия от нова форма на туберкулоза, неподлежаща на лечение. Постепенно заболяването ще се разпространи в Латинска Америка и САЩ, което ще доведе до закриването на държавната граница между Мексико и САЩ. Би трябвало да се каже, че именно на територията на тази страна, през 2009 г. беше регистриран първият случай на грип от щама A/H1N1.
  През 2013 г. на Уолстрийт ще настъпи обменен крах, подобен на „черния вторник”, който ще даде началото на нова финансова криза.
  През 2014 г. напълно ще бъде унищожен синия лефер, а Китай ще провокира криза, разполагайки свои ракети на територията на Судан.
  През 2015 г. Бангладеш ще изпита дефицит на питейна вода, във връзка с покачването на нивото на световния океан, и ще поиска 9 милиарда долара кредит от Световната банка, за закупуването на инсталации за обезсоляване.
  В същото това време, алжиро – немския концерн Desertec ще започне строителството на хелиоенергитична система на територията на Северна Африка, а учените ще изобретят лекарство против аутизъм.
  През 2016 г. на президентските избори в САЩ ще бъде разрешено гласуването чрез Интернет. Също тогава, ще започне да се продава месо, отгледано от учените на основата на мускулни клетки в лаборатория. По вкус, то ще напомня пиле.
  Следващата 2017 г. ще бъде забележителна с това, че тогава ще се състои първото зачатие без участието на мъж. Експеримента ще се проведе в Австралия. Като материал за оплождането ще послужи изкуствена семенна течност, получена от стволовите клетки на една от майките. Мъжете постепенно ще станат ненужни от гледна точка на възпроизводството.
  2018 г. ще донесе промени за Афганистан. САЩ ще изтеглят войските си от страната. При това, губещите няма да са САЩ, а всички талибани ще се смятат за победители. Съществуващото положение в Афганистан ще се запази.
  През 2018 г. в Париж от Пекин ще пристигне най – скоростният влак в света. Той ще се движи със скорост 300 км/ч. През същата година ще завърши и световната икономическа криза.
  През 2019 г. в Китай ще бъде отбелязан дефицит на жени, за което властите на страната ще разрешат еднополовите бракове, което ще усили пропагандата на хомосексуализма. Стив Джобс, президент на корпорацията Apple, ще остави своя пост, завещавайки 50 млрд долара на Фонда на Бил Гейтс.
  През 2020 г. „Грийнпийс” ще съобщи за началото на „климатическите войни”, а в Шри Ланка ще възникне религиозен конфликт.Освен това, през същата година ще бъде извършен полет до Луната с първия частен космолет на компанията Virgin Galactic принадлежаща на Ричард Бренсън, с туристи на борда. Цената за полета ще е 200 млн  долара.
  Също така, през 2020 г. Китай го очаква изостряне на отношенията с коалицията Индия и Пакистан във връзка със строителството на огромна язовирна стена в Тибет.
  Несъмнено, за сега това са само прогнози и с точност никой не може да каже, какво ни чака в бъдеще. Остава ни да чакаме и да се надяваме, че всичко ще премине без сериозни катаклизми.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: FORBES публикува прогнозата на футуролози за следващото десетилетие
FORBES публикува прогнозата на футуролози за следващото десетилетие
Известното американско списание публикува любопитна статия, от която читателите разбират, какво ни чака през новото десетилетие.
Google демонстрира възможностите на очилата Project Glass
Google публикува видео, от което може да се добие представа за възможностите на това необичайно устройство.
Прогнозите на Cisco за близкото и далечното бъдеще на човечеството
Към 2030 година роботите на планетата ни ще бъдат повече от хората.
Публикувани са снимки от живописния марсиански вулкан Tharsis Tholus
Европейската космическа агенция публикува нови снимки на древния полуразрушен марсиански вулкан Тарсис Toлус направени от апарата Mars Express.
За новия екзоскелет не са страшни ни бомби, ни ракети
Списание Time обяви петте най-добри военни изобретения за 2010 г. Списание Time публикува списък на най-добрите изобретения ежегодно.
Какво се знае за разработването на ядрени оръжия от Иран
Миналата седмица Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) публикува, най-изчерпателния до сега, доклад за предположенията по разработването на ядрени оръжия от Иран. В него ясно се заявява, че Иран нарушава Договора за неразпространение ...
Авиотранспортът на бъдещето – с прозрачни тавани и зонални пространства
Водещият европейски авиопроизводител "Еърбъс" представи, как ще изглежда самолетът отвътре през 2050 г.
Каква порнография гледат във Ватикана
Разбира се, в такова място не трудно да се почувствате самотни.
Разликата във възрастта влияе върху умствените способности на братята и сестрите
Учени от Университета Нотр Дам (Франция) установили, че братята или сестрите, чиято възрастова разлика надвишава две години, показват по-високи образователни постижения в сравнение с тези, чиято разлика е по-малка.
В Хонконг е разработен проект за противоураганна къща
При първите признаци на урагана съоръжението… се скрива под земята, като неговите обитатели са в безопасност по време на стихийното бедствие.
12
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други