ТЪРСИ
Гледане на Кафе

 Dragon III – частният космически кораб се добра до Международната космическа станция

Гледане на Кафе
Космическата капсула Dragon, собственост на частната компания SpaceX, успешно достигна Международната космическа станция, макар и с еднодневно закъснение. Малко след отделянето на Dragon от ракетоносителя Falcon 9, в двигателите на кораба възникнала повреда, поради което имаше сериозни опасения, че операцията може да се провали.
  За щастие, след няколко часа усилия от операторите на Земята, проблемът беше решен. Оказало се, че причина за повредата е неизправност в горивната система, поради което от четирите двигателя на Dragon, успя да стартира само един.
  Проблемите били решени напълно и в неделя /03.03.2013г./ следобед Dragon стигнал до МКС, където бил „хванат“ от роботизираната ръка Canadarm.
  Dragon за втори път доставя товари за астронавтите на международната космическа станция. Първият демонстрационен полет беше през май 2012 г., а първият търговски – през октомври. Компаниите SpaceX и NASA са подписали договор за сътрудничество, в рамките на който SpaceX е длъжна да извърши 12 полета до МКС, доставяйки товари от Земята до станцията и обратно. Два полета вече са налице, предстоят още 10.
  Завръщането на Dragon от настоящата експедиция ще се състои на 25 март. Гледане на Кафе
Дата: 5 - ти март 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Dragon III частният космически кораб се добра до Международната космическа станция
Dragon III – частният космически кораб се добра до Международната космическа станция
Космическата капсула Dragon, собственост на частната компания SpaceX, успешно достигна Международната космическа станция, макар и с еднодневно закъснение.
Съдбата на Международната космическа станция остава неясна заради аварията на руската ракета - носител
Днешните обитатели на МКС могат да издържат не много дълго, а към края на годината станцията може напълно да се обезлюди.
Можем да гледаме последния полет на космическата совалка Атлантис
Космическата совалка Атлантис се отправи на 12 дневен полет до Международната космическа станция и обратно. НАСА организира видеотранслация на старта /и полета!/, с който, уви, завършва славната история на космическите кораби от този тип.
Руската междупланетна станция Фобос-Грунт стартира към Марс, но едва ли ще долети до него
Тази нощ в 00:16 Московско време, руският космически кораб -Фобос–Грунт- стартира към Марс.
Разработен е руски космически апарат за близко изучаване на Слънцето
Уникалната руската система INTERHELIOPROBE е предназначена за определяне на механизмите за загряване на слънчевата корона и ускорението на слънчевия вятър, както и да се установи естеството на мощните коронарни изригвания. Едно от ...
Хотел или кораб?
Съвместното творение на британски архитекти и яхтостроители, съчетаващо характеристики на кораб и хотелски комплекс върху вода, може скоро да излезе в морето.
Започна работа първият в света завод за частни космически кораби
Хангарът, струвал на инвеститорите 8 млн.долара, е първият обект в историята на човечеството, в който ще се монтират и тестват частни пилотирани космически кораби.
На къде върви пилотираната космическа програма на САЩ
Приближава денят, в който последната действаща совалка на НАСА Атлантис ще направи своя финален полет и ще приключи 30 годишната програма.
Blue Origin сподели подробности за космическата си програма
Един от най – големите играчи на частния космически пазар проговори. Компанията на Джеф Безос "Amazon" възнамерява да създаде ракета-носител за многократно използване, въз основа на суборбитален тест на системата.
Руски неутронен прибор ще търси вода на Марс
Разработеното в Русия устройство е един от десетте инструмента, с които ще бъде оборудван американския марсоход Curiosity. То е предназначено за търсене на вода и наситени с нея минерали с помощта на високо-енергийни неутрони.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други