ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Chevrolet ще пусне микро-електромобил


  Американският автомобилен производител съобщи за пълната и окончателна електрификация на мини-автомобила Chevrolet Spark.
  За разлика от все по-популярните хибридни автомобили, Chevrolet Spark EV ще бъде 100 % електрически. Горивният модел, който ще послужи за основа на това, е почти непроменен - с изключение, разбира се, на двигателя.

Гледане на Кафе
Схема на Spark EV (изображение: Chevrolet)

  За сега компанията все още не е определила точно как ще изглежда двигателя, но енергията ще се съхранява в нанофосфатни литиево-йонни акумулатори, производство A123 Systems. Техническите характеристики и цената на автомобила засега са неизвестни: възможно е, представителите на Chevrolet да споделят тези тайни на международното автомобилно изложение в Лос Анджелис, което ще се проведе от 18 до 27 ноември.
  Водещият инженер по електромобили Джим Федерико, смътно загатна, че в Spark EV ще бъдат използвани концептуални разработки на други компании, прилагащи за движение електрическата енергия. Според него, новият модел е предназначен за граждани, използващи често едни и същи маршрути. Автомобилът не е подходящ за дълги пътувания: както при повечето превозни средства от тази категория, той има скромен запас от пробег, а с изобилие от електростанции за зареждане, не могат да се похвалят дори развитите страни.
  Chevrolet възнамерява, продажбата на Spark EV да бъде в ограничени количества и да започне от 2013 г.

Гледане на Кафе
Дата: 14 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Chevrolet ще пусне микро-електромобил
Chevrolet ще пусне микро-електромобил
За разлика от все по-популярните хибридни автомобили, Chevrolet Spark EV ще бъде 100 % електрически. Горивният модел, който ще послужи за основа на това, е почти непроменен - с изключение, разбира се, на двигателя.
Екомобил за китайския еко-град
Chevrolet и проектантите на зеления мини-град, който ще издигнат строители от Китай и Сингапур, подписаха споразумение за тестването на двуколесното електрическо средство за придвижване - EN-V.
Изобретен е най – лекият материал
Тобиас Шедлър от HRL Laboratories (САЩ) и колегите му са предложили нов метод за производство на много леки материали с неочаквани свойства, които ще изведат архитектурното проектиране на микро ниво.
Microsoft ще пусне контролер Kinect за Windows-компютри
Корпорацията Microsoft разработва версия на контролера Kinect за персонални компютри, работещи под операционните системи Windows.
ASUS Lamborghini VX6S: нетбук на платформата Intel Cedar Trail
ASUS е готова да пусне обновена версия на "премиалния" нетбук Lamborghini VX6: в основата на мини-компютъра VX6S е мобилната платформа на новото поколение Intel Cedar Trail.
Изобретена е плоска и гъвкава крушка
В алуминиево фолио, с дебелина 125 микрона, се оформят огромно количество микро канали,запълнени с плазма.Резултатът - много тънки и гъвкави светещи листове.
Небостъргачът на бъдещето
Небостъргачът на бъдещето – модулност, енергийна ефективност и екологичност
В Германия изобретиха хибрид между автобус и трамвай
Няколко научно изследователски институти на страната се обединили, за да финализират проект за електрически градски транспорт, който не изисква релси и жици.
Видеоматериалите Hulu ще станат достъпни за притежателите на конзоли Nintendo
Nintendo сключи споразумение за сътрудничество с Hulu, един от най-популярните видео сайтове в САЩ.
Диабло III е възможно да излезе през 2011 година
Играта изглежда невероятно. Едва през третото тримесечие на тази година ще можем да започнем публичното и тестване - каза г-н Морхайм.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други