ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Blue Origin сподели подробности за космическата си програма


  Един от най – големите играчи на частния космически пазар проговори: компанията на Джеф Безос "Amazon" възнамерява да създаде ракета-носител за многократно използване, въз основа на суборбитален тест на системата.

  За разлика от НАСА и другите правителствени агенции, които се финансират от данъкоплатците, частните космически компании не са задължени да разкриват информация за конструкторските си разработки и тестовете. Blue Origin, основана от създателя на Amazon.com Джеф Безос, се смята за една от най-потайните: съвсем малко беше известно досега за нейните проекти.
  В началото на септември, компанията обидно кратко съобщи, че апаратът и New Shepard,  по време на тестов полет е изгубил стабилност и след спиране на двигателите се е разбил на земята. Преди това беше известно само, че НАСА е отделила на компанията 22 млн. долара в рамките на програмата Commercial Crew Development (CCDev2), чиято цел е създаването на „частни“ пълноценни системи за доставка на хора и товари в космоса.

 

Гледане на Кафе
New Shepard (изображение: Blue Origin)

  И сега изведнъж, Blue Origin публикува на сайта си информация, която осигурява по-пълна картина на нейните планове и перспективи. Екипът на г-н Безос се фокусира върху технически сложна, но обещаваща ракета-носител за многократна употреба, върху която работят и конкурентите му.
  Системата New Shepard ще позволи на екипаж от трима души да излезе в суборбиталното пространство(около 100 км над морското равнище) и да проведе научни изследвания в условията на микрогравитация. Според инженерният замисъл, след старта двигателната система ще работи в течение на две минути и половина, след което ще се отдели от пасажерския отсек и ще извърши автономно вертикално кацане. (Виж видеото по-горе!) Капсулата с екипажа ще се приземи малко след това с помощта на парашути.
  Впоследствие този подход ще бъде използван за разработване на възвръщаем на първа степен ракето-носител, способен да извежда кораби в орбита. До тогава, обаче, има време: New Shepard току-що започва опитите си. В периода 2006-2007 г., имаше общо три полета на тежко габаритни модели, а през май  2011 г. пълноценен прототип направи невисоко излитане (което е уместно да бъде наречено скок или подскок) и успешно приземяване. Августовският полет на прототипа, както е споменато по-горе, завършил с неуспех.

Гледане на Кафе
Дата: 21 - ви ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Blue Origin сподели подробности за космическата си програма
Blue Origin сподели подробности за космическата си програма
Един от най – големите играчи на частния космически пазар проговори. Компанията на Джеф Безос "Amazon" възнамерява да създаде ракета-носител за многократно използване, въз основа на суборбитален тест на системата.
На къде върви пилотираната космическа програма на САЩ
Приближава денят, в който последната действаща совалка на НАСА Атлантис ще направи своя финален полет и ще приключи 30 годишната програма.
Американските безпилотни самолети са атакувани от вирус
Злонамерена програма се изкачи до компютрите на военновъздушна база Creech, от където се управляват повечето от безпилотните летателни апарати на U. С. ВВС, прихващаща въведената с клавиатурата информация. За сега не успяват да се ...
Можем да гледаме последния полет на космическата совалка Атлантис
Космическата совалка Атлантис се отправи на 12 дневен полет до Международната космическа станция и обратно. НАСА организира видеотранслация на старта /и полета!/, с който, уви, завършва славната история на космическите кораби от този тип.
Хлябът ни спасява от ... рак. Подробности
Хлебната кора, смятат учените, притежава уникални свойства, които е добре да използваме против нарастването на раковите клетки.
Подробности около PlayStation от ново поколение
Според Интернет източници, компанията Sony скоро ще представи неподвижна игрова конзола от следващо поколение.
Dragon III – частният космически кораб се добра до Международната космическа станция
Космическата капсула Dragon, собственост на частната компания SpaceX, успешно достигна Международната космическа станция, макар и с еднодневно закъснение.
Разработен е софтуер за анонимност на фотографа
Програмата обработва две или повече снимки и сменя гледната точа, което затруднява определянето на автора.
Разрешиха на компаниите да регистрират собствени домейн зони
Днес, 20.06.2011 г., по време на конференцията на Интернет корпорацията за специализирани имена и адреси – ICANN в Сингапур е приета програмата New gTLD, значително опростяваща процедурата по създаване на нови домейни от горно ниво.
Седем от най-обещаващите възможности за възкресение
Сензорен костюм, крионика, биоприсъствие – много са опитите животът след смъртта да стане реалност. Борбата на човечеството със смъртта датира от зараждането на човешката цивилизация.
123
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други