ТЪРСИ
Гледане на Кафе

BizzTrust for Android: смартфон – две в едно


  Експерти от Fraunhofer институт по информационни технологии и безопасност тази седмица ще представят нов софтуер, наречен BizzTrust for Android.
  Пакетът позволява да се сформират две независими програмни области, базирани на едно устройство: едната – за приложения и информация от корпоративен клас, а другата – за лични потребителски данни.

Гледане на Кафе
снимка: Sonja Pacho / Corbis.

  Специалистите обясняват, че компаниите все повече предлагат на своите служители смартфони за увеличаване на производителността. Това повдига един проблем: собствениците на тези комуникатори, които ги използват не само за бизнес цели, но и за лични, застрашават конфиденциалността на корпоративната информация. За да се избегне изтичане на ИТ- администратори, компаниите често ограничават функционалността на  "умнофоните".
  Пакетът BizzTrust for Android, както се съобщава, е способен да разграничава корпоративния и персонален контент, разполагайки го в съответната програмна област. В процеса на работа се проследява достъпа до данните за да се гарантира адекватно ниво на сигурност. Като резултат, дори и ако злоумишлено се зарази инсталирано приложение, поставено от собственика на апарата за лични цели, корпоративната програмна област остава незасегната.
  BizzTrust for Android използва модифицирана операционна система Android. Специални знаци сигнализират, в коя област работи в даден момент ползвателя: червеният цвят е за корпоративния раздел, а зеленият – показва личната зона.

Гледане на Кафе
Дата: 10 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: BizzTrust for Android смартфон две в едно
BizzTrust for Android: смартфон – две в едно
Пакетът позволява да се сформират две независими програмни области, базирани на едно устройство: едната – за приложения и информация от корпоративен клас, а другата – за лични потребителски данни.
Verzo KINZO - Android-смартфон с 4.3-инчов дисплей
Чешко-американската компания Verzo Technology представи своя първи комуникатор - апаратът KINZO, които се предлагат за $ 460.
Представен е мощен смартфон HTC Sensation XL
През текущото тримесечие компанията НТС ще започне продажбата на комуникатора Sensation XL с операционна система Android 2.3.5 (Gingerbread) и фирмен потребителски интерфейс Sense 3.5 UI.
Google представи нова версия на Android
На конференцията Google I/O 2011 /проведена на 10-11 май 2011 г. в Сан Франциско, Калифорния/, компанията Google направи няколко анонса, свързани с мобилната операционна система Android.
Докинг станцията Philips Fidelio ще превърне смартфоните Android в аудиоцентър
Philips представи три докинг станции от линията Fidelio с динамики, позволяващи да превърнат комуникаторите Android в компактна аудиосистема.
Основата на смартфона Samsung Galaxy S III, вероятно ще стане чип Exynos от следващо поколение
Компанията Samsung, според добре информирани Web- източници, в началото на 2012 г. ще представи смартфона Galaxy S III.
Смартфонът Pantech Vega LTE се управлява с жестове
Устройството може да разпознава жестове пред екрана. Някои команди могат да бъдат дадени, дори без да докосвате сензорния дисплей.
Android – приложение ще позволи да се следи работата на Големия адронен колайдер
Потребителят ще може не само да наблюдава истинския сблъсък на частиците в триизмерна графика, но ще може да опита и сам да се заеме с това на виртуално оборудване.
MyScript Calculator за iOS и Android разпознава почерк и пресмята
Пресмятането с калкулатор е много по-лесно, отколкото на ръка – с това е сложно да се спори.
Системата Senseye Ви позволява да управлявате смартфона си с поглед
Компанията Senseye разработва едноименна система, която, както се очаква, ще позволи да управлявате смартфона си с очи.
123456 ... 14
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други