ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Android – приложение ще позволи да се следи работата на Големия адронен колайдер


  Потребителят ще може не само да наблюдава истинския сблъсък на частиците в триизмерна графика, но ще може да опита сам да се заеме с това на виртуално оборудване.
  Учените, борещи се с решаването на най – важните физически загадки в Large Hadron Collider (LHC), решиха да популяризират своята дейност. Представители на колаборацията ATLAS, които с помощта на едноименния детектор работят над един от четирите основни експеримента в LHC, се обединиха с физици от Оксфордския университет за да създадат приложението LHSee. Финансовата подкрепа е предоставена от Британския съвет за научни и технологични организации (STFC).

Гледане на Кафе
С LHSee бозон Хигс ще бъде в джоба ви. (изображение: Android Market)

  Програмата, чието име може да се преведе като „Голямо адронно наблюдение“, е предназначена за мобилни устройства P/U Android OS версия 2.2 и по-горе. Тя е подходяща както за специалисти, така и за обикновени любители на науката.
  С приложението могат да се следят текущите дейности на детекторите на LHC в 3D-изображение, да се получи много полезна информация за работата на ускорителя на частици и видовете сблъсъци, както и да тествате познанията си в играта "лов на бозон Хигс" - това търсене се превърна в нарицателно на частицата, съществуването на която все още не е доказано.
  LHSee може да бъде изтеглено безплатно от Android Market. То е достъпно на английски, френски, немски, италиански, испански и шведски.

Гледане на Кафе
Дата: 11 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Android приложение ще позволи да се следи работата на Големия адронен колайдер
Android – приложение ще позволи да се следи работата на Големия адронен колайдер
Потребителят ще може не само да наблюдава истинския сблъсък на частиците в триизмерна графика, но ще може да опита и сам да се заеме с това на виртуално оборудване.
Докинг станцията Philips Fidelio ще превърне смартфоните Android в аудиоцентър
Philips представи три докинг станции от линията Fidelio с динамики, позволяващи да превърнат комуникаторите Android в компактна аудиосистема.
BizzTrust for Android: смартфон – две в едно
Пакетът позволява да се сформират две независими програмни области, базирани на едно устройство: едната – за приложения и информация от корпоративен клас, а другата – за лични потребителски данни.
Приложение за смартфони ще помогне на водачите да избегнат пътно транспортни произшествия
Вградените в мобилно устройство камери и сензори на програмата iOnRoad анализират пътната ситуация и предупреждават водача за опасности.
Google представи нова версия на Android
На конференцията Google I/O 2011 /проведена на 10-11 май 2011 г. в Сан Франциско, Калифорния/, компанията Google направи няколко анонса, свързани с мобилната операционна система Android.
Здравният статус може да се следи чрез микроелектронна татуировка
Устройството се поставя върху кожата по същия начин, като временна татуировка, но вместо картинки има набор от датчици, контролиращи жизнените функции на човешкото тяло.
Ще може ли да заредим телефона с едно докосване на пръстите
Австралийски изследователи се опитват да превърнат пиезоелектричният филм на сензорните екрани в пълноценно зарядно устройство с търговско приложение.
Microsoft патентова софтуер анализиращ действията на служителите
Бихте ли работили там, където софтуерът автоматично следи начина ви на работа на базата на електронна поща, телефонни обаждания и дори видео-конферентна връзка?
Нова супер кола с ракетен двигател
В близко време трябва да се състоят изпитанията на ракетен двигател, който ще бъде поставен на новия супер автомобил и ще му позволи да развие скорост до 1600 км/ч
Китай започва строителството на най – големия радиотелескоп в света
Най-големият и известен телескоп в света "Аресибо", намиращ се в Пуерто Рико, е на път да остане на заден план. В провинция Гуейджоу в южен Китай започна изграждането на ново инженерно чудо.
123456 ... 18
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други