ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Adobe спира разработката на мобилни версии на Flash Player


Adobe Systems Incorporated
възнамерява да се откаже от издаването на нови версии Flash Player за мобилни платформи. Това съобщение се появи в блога на компанията.
  Последната мобилна модификация на продукта ще бъде Flash Player 11.1 за операционна система Android и Tablet PC BlackBerry PlayBook. След това, тази посока на развитие спира, но Adobe ще продължи да пуска пачове и критично важни актуализации.

Гледане на Кафе
Изпълнителният директор на Adobe Systems Шантану Нарайена. (снимка: CNET Networks)

  В бъдеще компанията планира да съсредоточи усилията си върху усъвършенстването на платформата AIR, предназначена за разработването на интерактивни приложения. Освен това, някои от освободените ресурси Adobe смята да използва за развитието на HTML5 технологии - език за структуриране и представяне на съдържимото в Интернет.
  Adobe прави реорганизация за да съсредоточи усилията си върху разработването на софтуер за създаване и обработка на цифров контент. Очаква се компанията да съкрати около 750 души или - около 7% от щата. Уволненията основно ще засегнат подразделенията на Adobe в Северна Америка и Европа.

Гледане на Кафе
Дата: 10 - ти ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Adobe спира разработката на мобилни версии на Flash Player
Adobe спира разработката на мобилни версии на Flash Player
Adobe Systems Incorporated възнамерява да се откаже от издаването на нови версии Flash Player за мобилни платформи. Това съобщение се появи в блога на компанията.
Adobe Flash. Какво всъщност се случи
Същността на събитието е по – скоро положителна, отколкото отрицателна.
Photoshop ще получи средство за възстановяване на размазани снимки
Компанията Adobe демонстрира нов плъгин за редактора на изображения Photoshop, предназначен за възстановяване на размазани снимки.
Влак, който се движи без да спира
Дизайнерът PAUL PRIESTMAN от Priestmangoode предполага, че в XXI век, високоскоростните влакове ще се ползват с голям успех.
Безплатен скрийнсейвър от безрамка
Безплатен скрийнсейвър от безрамка - интересен скрийнсейвър
Антибиотик спира преждевременното стареене
Антибиотикът рапамицин ликвидира симптомите на стареене, очиствайки клетките от дефектният протеин прогерин, натрупващ се с възрастта.
Електроенергия може да се получава от въздуха
Представена е ефективна технология за улавянето на излишната енергия, която се освобождава в процеса на работа на телевизионни и радиоприемници, мобилни устройства и различни системи за връзка.
Малки антени могат да бъдат отпечатвани масово на 3D принтер
Американски инженери са създали антена, чийто размер е близък до възможния минимум. Тя ще усъвършенства безжичната връзка, вярват авторите.
Представена е цифрова редакционна стая за независима журналистика
Нестопанската организация Sourcefabric, която предоставя софтуерни инструменти за независима журналистика, съобщи за разработката на нов интернет-продукт с отворен код, наречен Superdesk.
Джобна слънчева батерия ще ви зареди телефона и ще ви осигури светлина
В Сингапур е разработена преносима система, състояща се от прибор, към който може да включите различни типове прожектори, мобилни устройства и компактна слънчева батерия.
123456 ... 11
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други