ТЪРСИ
Гледане на Кафе

AMD ще направи поредното съкращение на щата


  Компанията AMD възнамерява да направи реорганизация с цел "намаляване на оперативните разходи и подобряване на финансовата ситуация."

Гледане на Кафе
Главен изпълнителен директор и президент на AMD Рори Рийд. (Снимка: David Ranii)

  По време на преструктурирането ще бъдат съкратени около 1400 служители, или приблизително 12 % от щата. Сега в AMD работят около 12 хиляди души. Съкращенията ще засегнат различни отдели на компанията, като реорганизацията трябва да завърши в рамките на пет месеца.
  Очаква се, че тази мярка ще позволи на AMD през 2012 г. да спести до $ 200 000 000. Част от тези средства ще бъдат използвани за разработване на енергийно-ефективни процесори, както и продукти за "облачни" услуги.
  През 2008-2009 г. компанията е  съкратила около 3300 служители.
  AMD, вторият по големина производител на x86-съвместими чипове (след Intel), през третото тримесечие е заемал 18,8 % от индустрията, при 18,3 % за миналата година. Анализатори твърдят, че силно е нараснало търсенето на хибридни чипове AMD APU, обединяващи изчислителни ядра и графичен контролер.

Гледане на Кафе
Дата: 7 - ми ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: AMD ще направи поредното съкращение на щата
AMD ще направи поредното съкращение на щата
Компанията AMD възнамерява да направи реорганизация с цел намаляване на оперативните разходи и подобряване на финансовата ситуация.
Microsoft направи първата демонстрация на итерфейса на Windows 8
Компанията Microsoft демонстрира за първи път, намиращата се още в процес на разработка, платформа на Windows 8, предназначена за персонални компютри.
Червеното вино: физическо упражнение в бутилка
Учени от университета в Страсбург (Франция), открили поредното удивително свойство на ресвератрола - съединение, съдържащо се в ципата и семките на червеното грозде.
Ръкавици за 5 минути
Не изхвърляйте стария си любим пуловер.
Сюжетът на филма ще зависи от реакцията на зрителя
В американският град Остин /щата Тексас/, на фестивала на експерименталното изкуство South By Southwest, е преминала премиерата на приключенския филм Unsound. Музикалният съпровод, нюансите на фабулата и даже финалът, са се сменяли ...
Умно легло ще помага на лежащо болните
В нужния момент леглото ще обръща настрани болния, който не е в състояние да направи това самостоятелно.
Джеймс Камерън е замислил още една технологична революция в киното
Известният холивудски режисьор Джеймс Камерън заяви за намерението си да направи още един технически преврат в киното.
Ричард Брансън отива в Марианската падина не само от суета
Пилотираната подводница, способна да се гмурка на 11,1 км, ще направи възможно провеждането на изследвания, представляващи интерес за биолози и геолози.
На къде върви пилотираната космическа програма на САЩ
Приближава денят, в който последната действаща совалка на НАСА Атлантис ще направи своя финален полет и ще приключи 30 годишната програма.
Google представи нова версия на Android
На конференцията Google I/O 2011 /проведена на 10-11 май 2011 г. в Сан Франциско, Калифорния/, компанията Google направи няколко анонса, свързани с мобилната операционна система Android.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други