ТЪРСИ
Гледане на Кафе

20 креативни хитрости за дома

  Кой е казал, че конците за зъби са само за зъби, а лъжицата е само за храна?  Всяка вещ има допълнителни свойства, за чието предназначение ще се досети само нестандартно мислещият човек. И така:

Гледане на Кафе
За да защитите пода от надраскване при преместване, краката на столовете и масите можете да обуете с чорапи. За да държите гъбата за миене на съдове суха, могат да ви помогнат щипки за листи.
Петна от емулсионна боя по ръцете лесно се отстраняват с бебешко олио. Премахнете петната от котлен камък по ютията, като изгладите с нея посипан със сол лист хартия.
За да се отървете от миризмата в хладилника, поставете зеленчуците върху вестници. Ако водата започна да се оттича от мивката бавно, излейте в отверстието гореща вода смесена с половин чаша сол за всеки литър.
Горещата, току що изгоряла крушка, ще ви бъде удобно да развиете с половинката от стара топка за тенис. Със зехтин лесно се почиства неръждаема стомана. Изтрийте метала с парцал напоен в зехтин и след това гланцирайте до блясък с хартиени кърпички.
Бебешко олио ще ви помогне да изчистите до блясък хромирани повърхности. Просто нанесете малко масло върху памучна кърпа и избършете повърхността. С лак за коса може да отделите петна от червило по дрехите. Напръскайте петното с лак за коса, оставете за 10 минути и избършете с влажна кърпа или гъба. След това изперете както обикновено.
Алуминиевото фолио прекрасно отстранява стари, изсъхнали петна от стъклени съдове. Смачкайте фолиото на топка и го използвайте вместо обичайната гъба за съдове. За почистване на сребро използвайте обикновена сода. Измийте сребърната вещ, сложете на дъното в купичката парченца алуминиево фолио и залейте с разтвор на сода – четвърт чаша сода, няколко лъжички сол и литър кипяща вода. Оставете няколко минути. В резултат на химична реакция всяко потъмняване ще изчезне.
Восъкът за полиране на автомобили е подходящ за полиране и на мивки, смесители и дори душове, защитавайки ги от образуване на петна от вода и сапун. Тебешир ще ви помогне да предпазите приборите за хранене от потъмняване. Увийте парче тебешир в абсорбираща влагата марля и го поставете в кутията, където държите приборите.
Черупките от варени яйца могат да се използват за почистване на вази и бутилки. Пуснете късчета черупки, капнете препарат за миене на съдове, долейте малко вода и енергично разтръскайте. Малки петна по велур могат да бъдат отстранени с пила за нокти.
Сплесканите от мебели участъци върху килима могат да върнат началния си вид, ако ги „срешете“ с вилица. Содата може да бъде използвана като освежител за пране. Поставете отворена кутийка в шкафа, където държите кърпи и чаршафи и ще се избавите от миризмата на мухал.
Содата ще помогне и при запушени тръби. Засипете отверстието на мивката с половин чаша сода и добавете половин чаша оцет. Покрийте отвора с влажна кърпа за около пет минути и пуснете гореща вода. Корите от цитрусови плодове с малко сол са идеалното средство за премахване на петната от чашите за кафе.
Гледане на Кафе
Дата: 19 - ти януари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: 20 креативни хитрости за дома
20 креативни хитрости за дома
Всяка вещ има допълнителни свойства, за чието предназначение ще се досети само нестандартно мислещият човек.
Почина Денис Ричи, създателят на програмния език C
В дома си в Мъри Хил (Ню Джърси, САЩ), на 70-годишна възраст, почина Денис Ричи (Dennis MacAlistair Ritchie), създателят на езика за програмиране C и основен разработчик на операционната система UNIX.
Вонящите крака, като двигател на творчество
Неприятната миризма на краката причинява много страдания.
Как сте спали – ще научите от тениската си
Електроника, зашита в нормална тениска, с която лягате да спите, може да регистрира фазите на съня не по – зле от професионално медицинско оборудване.
В Хонконг е разработен проект за противоураганна къща
При първите признаци на урагана съоръжението… се скрива под земята, като неговите обитатели са в безопасност по време на стихийното бедствие.
Интерфейс за компютрите на бъдещето
Съществуват и независими разработчици, правещи чудесни неща, базирани на най-новите технологии на Microsoft.
Старостта е болест и тя е лечима
Експертът твърди, че старостта не трябва да се счита за нормално състояние на организма, а за патология.
Христо Цокев
Невероятно е, че днес маестрото е напълно забравен като художник, макар че той е един от първите ни академично школувани възрожденски творци, получил приживе признателност. Той е и първия ни възрожденски художник създал на платно ...
Шекспир бил...спекулант
Каква е вероятността, писателят да е способен на това.
Десет от най-интересните научно обосновани начина да се сложи край на човечеството
Всъщност животът, възникнал на Земята преди около 3.5 милиарда години, е много крехък и смъртта е нормална част от неговата история.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други