ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Учените направиха сензация: разработена е ваксина против радиация


Гледане на Кафе
Сътрудници на Владикавказкия научен център при Руската Академия на Науките са успели да разработят уникална противорадиационна ваксина. Над нея са работили съвместно със специалисти от НАСА и вече е в стадий на завършване.
  Тази ваксина е създадена на основата на вещество, отделящо се от лимфата на животните. Тя напълно е способна да предотврати облъчването или да снизи нивото на радиационното облъчване в организма.
  Както заявява ръководителят на отдела по биотехнологии при този център Вячеслав Малиев, ако хората, ликвидиращи последствията след аварията на Чернобилската АЕЦ, бяха ваксинирани с този препарат, то те биха останали живи. Ваксината вече е изпитана върху животни и човешки клетки. Действието на препарата напълно е доказано и японците вече са се заинтересували от него.
  Гледане на Кафе
Дата: 2 - ри април 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Разработена е ваксина против радиация
Разработена е ваксина против радиация
Сътрудници на Владикавказкия научен център при Руската Академия на Науките са успели да разработят уникална противорадиационна ваксина
Ваксина срещу кариес е премила предклинични тестове
Изследователи от Института по вирусология в Ухан/Wuhan Institute of Virology/ - Китай съобщават, че са успели да създадат ефективна ваксина срещу кариес, съставена от ДНК и белтъци на две различни бактерии, която е показала добри резултати ...
Учените са много близо до създаването на ваксина срещу рак
Получен е вирус, който сам намира раковите клетки и потиска растежа на метастатичните тумори, без да засяга здравите тъкани.
Разработена е биодобавка срещу бръчки
През октомври на пазара ще се появи биодобавка, която намалява бръчките! Производителите твърдят, че препарата е само смес от хранителни екстракти, които активират гените, тонизиращи кожата.
Есенният минзухар може да спаси човечеството от рак
Отровният алкалоид колхицин, съдържащ се в есенните минзухари, може да се окаже универсално средство против рак. Учените са открили начин, да го насочват към раковите образувания така, че попътно да не убива здрави клетки.
Конструиран е самоповреждащ се велосипед - против крадци
Заради тях, канадският конструктор Andrew Leinonen е превърнал част от рамата в ключалка, с която може да закрепите „железния кон“ към неподвижен обект. Ако това устройство се счупи, велосипедът става неизползваем.
Първият в света Данък мазнини – за и против
От 1 октомври Дания е въвела данък мазнини. Тази мярка предизвика смесени реакции в страната и света: специалистите в областта на общественото здраве я посрещнаха с овации, а останалата част стигна до заключението, че датските власти, ...
Разработена е микротурбина предназначена за човешките артерии
Устройството ще предоставя мощност на пейсмейкъри /кардиостимулатори/, сензори за кръвно налягане, миниатюрни системи за доставка на лекарства и невростимулатори.
Разработена е проекционна система за 3D-навигация на шофьорите
Пред очите на автомобилистите постоянно ще бъдат виртуална „пътеводна следа" и полезни обозначения на околните обекти.
Хлябът ни спасява от ... рак. Подробности
Хлебната кора, смятат учените, притежава уникални свойства, които е добре да използваме против нарастването на раковите клетки.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други