ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Японци показаха най-големият в света 3D-дисплей с висока резолюция


  Компанията JVC Kenwood и Японският Национален институт за информационни и комуникационни технологии (NICT) са създали 3D панел с рекордния размер - 200 инча.

Гледане на Кафе
Изображение на 200 инчовия 3D панел. (снимка: DigInfo TV)

  Изображението се формира с помощта на сложна система от 57 проектори. Резолюцията е 1920 × 1080 пиксела (формат Full HD); стереоскопичният ефект се постига без използването на специални очила.
  Системата позволява да разглеждате 3D-изображението от 57 различни гледни точки, като ъгълът е около 13 градуса. Зрителят, стоящ пред екрана, може да разглежда обектите на дисплея от различни страни.
  Така предложеният комплекс се нуждае от подобрение. Създателите планират броя на проекторите да стане 200 и да увеличат ъглите на гледане. В допълнение, в експерименталната система, чието тегло между другото, е около 500 кг, съществуват някои трудности при записването на 3D-видео.

Гледане на Кафе
Дата: 25 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Японци показаха най-големият в света 3D-дисплей с висока резолюция
Японци показаха най-големият в света 3D-дисплей с висока резолюция
Компанията JVC Kenwood и Японският Национален институт за информационни и комуникационни технологии (NICT) са създали 3D панел с рекордния размер - 200 инча.
Създаден е сензорен дисплей с тактилна обратна връзка на гърба
Сътрудници на лабораторията Кадзимото при токийския Университет по електрокомуникации, наскоро удивили света с устройството за предаване на целувки на разстояние, показаха още една оригинална разработка – сензорен дисплей с тактилна ...
Японци създадоха най – точния часовник в света
Група специалисти от Токийския университет е разработила най – точния в света оптическо – атомен часовник.
Най – високата в света уеб-камера ще наблюдава Еверест
Представител на линията M12 е инсталиран на върха на планината Кала Патар (5643 m), за да бъдат предавани в потоков режим, с висока резолюция, изображения на близкия връх Еверест (8848 м). Най-близкият конкурент на германската уеб-камера ...
Китай започва строителството на най – големия радиотелескоп в света
Най-големият и известен телескоп в света "Аресибо", намиращ се в Пуерто Рико, е на път да остане на заден план. В провинция Гуейджоу в южен Китай започна изграждането на ново инженерно чудо.
В Швеция ще строят най – големият в света закрит ски курорт
Съоръжението със 700-метров склон трябва да се появи след четири години близо до Стокхолм.
Verzo KINZO - Android-смартфон с 4.3-инчов дисплей
Чешко-американската компания Verzo Technology представи своя първи комуникатор - апаратът KINZO, които се предлагат за $ 460.
Скоростта на мрежата за пренос на данни ще се увеличи в пъти
Компаниите Fujitsu, NEC и Anritsu първи в света показаха възможността за предаване на данни по оптични мрежи, използвайки оборудване от различни производители, със скорост 100 Gbit /сек.
Разработен е първият в света еластичен кабел
Японската компания Asahi Kasei Fibers е създала еластичния кабел Roboden, разтеглящ се с половината от дължината си. Това е първата подобна разработка в света.
Първият в света Данък мазнини – за и против
От 1 октомври Дания е въвела данък мазнини. Тази мярка предизвика смесени реакции в страната и света: специалистите в областта на общественото здраве я посрещнаха с овации, а останалата част стигна до заключението, че датските власти, ...
123456 ... 17
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други