ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Японски автобус за пътуване първа класа


Гледане на Кафе
Японците, както е известно, са експерти по личния комфорт. Затова не е изненадващо, че точно в Япония е създаден най – комфортния в света автобус. Willer Express по комфорт прилича по – скоро на първа класа в боинг, отколкото на автобус между Осака и Токио. Той е предназначен само за 12 пътници, за всеки от които е предвиден ергономичен стол и развлекателен център. Мекото комфортно кресло с удобна облегалка, може да променя ъгъла си на 108 градуса. В него не само отлично се спи, но и добре се работи. Всяка седалка е оборудвана със сензорен дисплей LCD, позволяващ да слушате музика, да гледате филми онлайн и да ползвате интернет. За тези, които пътуват с лаптоп, има удобна стойка и достъп до Wi-Fi. Има поставка и за таблет, и система за регулиране температурата на въздуха.


  Шестчасовото пътуване с този автобус струва 130 долара, което е много по – евтино от летенето със самолет или пътуването със скоростен влак, така популярни в Япония.
 

Гледане на Кафе
Дата: 28 - ми април 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Японски автобус за пътуване първа класа
Японски автобус за пътуване първа класа
Японците, както е известно, са експерти по личния комфорт. Затова не е изненадващо, че точно в Япония е създаден най – комфортния в света автобус.
И отново - доколко е възможно пътуване във времето
Пътуването във времето не е в противоречие с общата теория на относителността. Тя прогнозира, че времето минава по-бавно при силна гравитация, така че живеейки в бунгало, остаряваме по – бавно, отколкото на върха на небостъргач.
В Германия изобретиха хибрид между автобус и трамвай
Няколко научно изследователски институти на страната се обединили, за да финализират проект за електрически градски транспорт, който не изисква релси и жици.
Неочаквано решение на японски изобретател
Японският изобретател Исе Коге предлага, тайфуните да бъдат унищожавани из-под водата с помощта на специално изработени подводни помпи.
Компютърът се е научил да разпознава езика на жестовете
Японски изследователи от университетите в Осака и Шиншу са разработили система, способна да преобразува жестовете от езика на глухонемите в символи.
Японски робот се учи да взема самостоятелни решения
Тази група от учени, използвайки собствена разработка, наречена Самоорганизираща и разширяваща се невронна мрежа (SOINN), е накарала робота да разбира околната обстановка и да извършва непрограмирани действия.
Японски учени са създали изкуствена кост от колаген на риба
Групата на Junzo Tanaka от Токийският технологичен институт успешно създаде изкуствена кост от рибени люспи.
Японски чудовища
Японците са уникални в много отношения, а фолклорните им чудовища – още повече.
8 причини да напуснете работа през 2013
Превод на нашумялата статия на Джеймс Алтушер/James Altucher/ – инвеститор, предприемач и автор на множество публикации.
Осем необичайни вида транспорт
Автобуси, таксита, влакове и самолети се срещат навсякъде по света. Пътуването до мястото което ви интересува може да се превърне в истинско приключение, ако го направите на някои от най – необичайните видове транспорт.
123
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други