ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Японските военни са създали летяща робосфера


  Евтиното устройство може да се движи както на открито, така и в затворени помещения.

  Радио-управляемият робот, с размерите на баскетболна топка, се отделя от земята с помощта на единствената си перка и поддържа равновесие чрез осем подвижни крила, затворени в сферична обвивка. По време на полет, той развива скорост от 60 км / ч. Височината, продължителността и разстоянието на полета(както и други технически данни) за сега не се посочват – вероятно са тайна.
  За тази разработка, технологичният департамент при Министерството на отбраната на Япония, е загубил половин година. Изобилието от готови части, които могат да бъдат закупени в магазините за електроника, правят устройството доста евтино - само 110 000 йени (1400$) на парче.
  Аеросферата може да виси във въздуха, а вградените сензори и помагат да заобикаля препятствията. Дори при сблъсъци със сгради или други неподвижни обекти, устройството не пада на земята, а просто отскача встрани.
  Тъй като роботът е оборудван с камери, може да се използва за наблюдение на различни цели. Сроковете за внедряване на аеросферата и перспективите за използването и от военните, за сега се премълчават.
  Това може да бъде и Airborne aerial unmanned bulletproof combat drone of monitoring system.
 

 

Гледане на Кафе
Дата: 10 - ти юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Японските военни са създали летяща робосфера
Японските военни са създали летяща робосфера
Радио-управляемият робот, с размерите на баскетболна топка, се отделя от земята с помощта на единствената си перка и поддържа равновесие с помощта на осем подвижни крила, затворени в сферична обвивка.
Bat - летяща компютърна мишка
Комплектът Bat включва платформа и мишка с магнитен пръстен, издържаща теглото на човешка ръка.
За новия екзоскелет не са страшни ни бомби, ни ракети
Списание Time обяви петте най-добри военни изобретения за 2010 г. Списание Time публикува списък на най-добрите изобретения ежегодно.
Малки антени могат да бъдат отпечатвани масово на 3D принтер
Американски инженери са създали антена, чийто размер е близък до възможния минимум. Тя ще усъвършенства безжичната връзка, вярват авторите.
Британски учени са създали велосипед от найлон
Британски конструктори са създали удивителен велосипед от … найлон. Както се съобщава, регулировка на волана и седалката не е предвидена, но технологията позволява производство на велосипеди с различна големина, за всеки ръст.
Как са еволюирали компютърните вируси
И накрая, най – разпространения вид киберпрестъпници, е кражбата на информация. В тази сфера се появи нова цел – промишления шпионаж, като се добавиха и потенциални играчи - държавни правителства, военни структури и крупни компании
Японски учени са създали изкуствена кост от колаген на риба
Групата на Junzo Tanaka от Токийският технологичен институт успешно създаде изкуствена кост от рибени люспи.
Мобилен дом-трансформер ще приютява пострадали от стихийно бедствие
Японските инженери се надяват, че тяхното съоръжение ще стане по-удобна алтернатива на палатки и други временни приюти за тези, които са загубили подслон.
Учени са създали нетривиални структури на базата на прости частици
Изследователи от университета в Илинойс и Северозападния университет са разработили колоидна система, състояща се от частици, които те нарекли „сферите на Янус”. Това са малки частици на основата на латекса.
Движещите се зад стена обекти станаха достъпни за радарите
Военните ще могат да наблюдават враговете си в сградата от безопасно разстояние, получавайки картина за тяхното движение в реално време.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други