ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Японската виртуална поп-дива Мику Хацуне излиза пред света


Гледане на Кафе
Miku Hatsune има милиони фенове и пакет от най-големите хитове, не е замесена в скандали и употреба на наркотици, не се нуждае от шест цифрени договори, винаги пристига навреме, никога не изпада в истерия и е в състояние да играе в двучасов концерт, без дори да се изпоти.
  Miku Hatsune - триизмерна анимация и звезда на японската поп сцена. На 2 юли в Anime Expo 2011 г. в Лос Анжелис (САЩ) тя ще даде първият си задграничен концерт.
  "Можем само да гледаме и не можем да се докоснем. Това е истински кумир, идол на чистата вода ", - казва местен философ (21-годишен студент - филолог).
  Програмистите не говорят за характера и личния живот на героинята си, но всичко останало - моля: поп- кралицата е с ръст- 158 см и тегло - 42 кг.
  Ето още един концерт. Оркестърът (съвсем човешки) настройва инструментите си. Въздухът е прободен с флуоресцентни пръчки. Накрая се появява Тя - облак от пиксели – банална героиня от космическа манга, ботуши от бедрото, невероятно къса пола. Залата се задъхва от възторг. Следва обичаен рок концерт: светлина, стробоскопи, сух лед, викове за бис. Костюмите на дивата се променят с едно щракване на мишката - ту ученичка в морски костюм, ту китайска кукла в рокля от червена коприна и хартиено ветрило.
Отличен намек за бъдещето, в което ние ставаме роби на компютърните програми. Но за хората, участващи в проекта, е потресаващ пример за интерактивно преживяване: феновете не просто гледат, те я създават.
  Зад Miku стои музикалната програма Vocaloid на компанията Yamaha. Феновете, в буквалния смисъл, слагат думите в устата и – пишат текстовете и музиката.
Компанията Crypton Future Media създава Miku Hatsune през 2007 г. с помощта на певицата Саки Фуджита. Слушателите трябвало да вдъхнат живот на артистката - и те са публикували в YouTube и други сайтове над 30 000 песни и видеоклипове. През май 2010 г., компилацията от най-добрите съчинения се изкачи на върха в японските класации.
  Дори японският космически кораб „Akatsuki", пуснат преди година, носи на борда си алуминиеви плочки с изображения на Мику - за радост на венерианците.
 
Гледане на Кафе
Дата: 15 - ти юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Японската виртуална поп-дива Мику Хацуне излиза пред света
Японската виртуална поп-дива Мику Хацуне излиза пред света
Miku Hatsune има милиони фенове и пакет от най-големите хитове, не е замесена в скандали и употреба на наркотици, не се нуждае от шест цифрени договори, винаги пристига навреме, никога не изпада в истерия и е в състояние да играе в ...
Разработен е първият в света еластичен кабел
Японската компания Asahi Kasei Fibers е създала еластичния кабел Roboden, разтеглящ се с половината от дължината си. Това е първата подобна разработка в света.
Излиза авторизираната биография на Стив Джобс
В понеделник, 24 октомври, ще излезе авторизираната биография на Стивън Пол Джобс, написана от Уолтър Айзъксън, до голяма степен с участието на самия основател на Apple.
Разработена е проекционна система за 3D-навигация на шофьорите
Пред очите на автомобилистите постоянно ще бъдат виртуална „пътеводна следа" и полезни обозначения на околните обекти.
Древна Месопотамия
Месопотамската цивилизация е една от най – древните, ако не и най – древната в света. Именно в Шумер, в края на ІV-то хилядолетие пр.н.е., човешкото общество, едва ли не за пръв път, излиза от първобитния стадий и встъпва в епохата ...
Създадена е най-малката видеокамера в света
Сътрудници на немския институт Fraunhofer institute са създали най-малката видеокамера в света. Тя представлява куб, с дължина на страната 1 мм, съобщава PC Mag.
В Естония се появи женски робот-манекен за виртуална проба на дрехи
Основният проблем при закупуването на дрехи по интернет, без да броим сигурността на електронните плащания, е невъзможността да се пробва дрехата, която ви харесва.
Монголия
Монголците съдействали за обмена между нациите, като създали нови и усъвършенствали стари системи. Благодарение на монголците, почти всички страни излезли от своята изолация и това е първата глобализация в света.
Китай започва строителството на най – големия радиотелескоп в света
Най-големият и известен телескоп в света "Аресибо", намиращ се в Пуерто Рико, е на път да остане на заден план. В провинция Гуейджоу в южен Китай започна изграждането на ново инженерно чудо.
Слушалки ще пускат музика според настроението
Слушалките Mico с интерфейс BCI, на японската компания Neurowear, избират музика, анализирайки настроението на потребителя.
123456 ... 16
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други