ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Япония даде „зелена светлина” за строителството на маглев път


Гледане на Кафе
Централната Японска железопътна компания (JR Tokai) прие поръчка за създаването на инфраструктура за левитация на влакове между Токио, Нагоя и Осака. Строителните работи ще започнат през 2014 година.
  Проектът за високоскоростен (над 500 км / h) влак на магнитна възглавница се „мъти” в Япония от 70-те години. През 2009 г. транспортното министерство най-накрая призна целесъобразността и  търговската изгодност на  Maglev(наименованието е съкращение от „магнитна левитация” – тези превозни средства нямат колела и се придвижват с помощта на магнитни сили), а през миналата година JR Tokai пусна 14 опитни влакове за да се тества експерименталният участък в префектура Yamanashi.
  Преди по – малко от месец, министърът на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма Akihiro Ohata наредил отделянето на 9 трилиона йени (112,300 милиарда щатски долара) за организацията на транспорта между Токио и Нагоя до 2027 г. и между Токио и Осака – до 2045 г. Основната част от тази астрономическа сума ще отиде за изграждането на тунели (включително, разположените на голяма дълбочина станции в градовете на дестинациите), които заемат около 60% от целия маршрут.
  Предвижда се до края на декември, JR Tokai да направи екологично проучване на районите, а през следващата година да увеличи дължината на тестовите участъци от 18,4 до 42,8 км. По-късно тези участъци ще се слеят в общата мрежа, чието строителството ще започне през 2014 година.
  Дотогава, японците ще трябва да се движат с традиционните си ниско - скоростни влакове, които в своята последна модификация достигат до 320 км / ч.
Тестова проверка в Yamanashi:
 
Гледане на Кафе
Дата: 21 - ви юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Япония даде зелена светлина за строителството на маглев път
Япония даде зелена светлина за строителството на маглев път
Централната Японска железопътна компания JR Tokai прие поръчка за създаването на инфраструктура за левитация на влакове между Токио, Нагоя и Осака
Китай започва строителството на най – големия радиотелескоп в света
Най-големият и известен телескоп в света "Аресибо", намиращ се в Пуерто Рико, е на път да остане на заден план. В провинция Гуейджоу в южен Китай започна изграждането на ново инженерно чудо.
Създаден е свръх здрав и бързо втвърдяващ се материал, който да замени бетона
Разработеният в Япония строителен материал с такива свойства може значително да ускори строежа на сгради.
Philips показа тапети, излъчващи светлина
Новата разработка, която дизайнерите ще оценят без съмнение, служи като основа за направата на стенните панели Kvadrat Soft Cells.
Животните могат да се контролират чрез светлина
За разлика от предишни експерименти, тук контролирането на невроните става без намеса на генното инженерство.
В Япония се появи гигантски OLED-глобус
Тези дни в Националният музей за наука и иновации в Токио беше представен първият в света OLED-глобус с голям диаметър.
В Япония създадоха истински 3D-дисплей
Устройството представлява система от лазери, които формират триизмерен образ от светещи точки във въздушна или течна среда.
В Япония е създаден робот за изследване на стомашно-чревния тракт
Kапсулоподобното устройство е в състояние да се движи самостоятелно в човешкия стомах и други храносмилателни органи, изпращайки на медиците информация за случващото се наоколо.
В Япония е създадена мобилна система за гласов превод в реално време
С нейна помощ два абоната,говорещи на различни езици, могат да общуват тук и сега, и да се разбират помежду си.
Разработена е евтина и ефективна система за дезинфекция на водата
Екип от американски учени представи прототип на инсталация за дезинфекция на питейна вода, използваща слънчевата ултравиолетова светлина, която убива патогенните микроорганизми.
123456 ... 8
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други