ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Южна Корея се отказва от хартиените учебници


 

Гледане на Кафе
В някои корейски училища още сега използват електронни пособия. (снимка: Akihabara News)

Министерството на образованието на Южна Корея одобри инициативата по преминаването на всички начални и средни училища на електронни учебни пособия.
  Проектът предвижда пълен отказ от традиционните хартиени учебници. Учениците ще могат да работят с помощта на лаптопи, настолни компютри, таблети, смартфони и „умни” телевизори.
  Пълното цифровизиране на учебните материали за началните училища е насрочено за 2014 г., а пособията за средните образователни учреждения – за средата на десетилетието. За тези нужди, както и за закупуването на компютърна техника ще бъда отделени до  $2,4 млрд. От проекта, вероятно, най – много ще спечелят корейските производители на електроника, включително компанията Samsung, с която може да бъде сключен договор за доставка на таблети Galaxy Tab.
  Инициативата не само ще избави децата от задължението да носят със себе си много книги и тетрадки, но ще позволи дистанционно обучение чрез Интернет, от което ще могат да се възползват жителите на отдалечените региони и учениците, имащи здравословни проблеми.
 

Гледане на Кафе
Дата: 5 - ти юли 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Южна Корея се отказва от хартиените учебници
Южна Корея се отказва от хартиените учебници
Министерството на образованието на Южна Корея одобри инициативата по преминаването на всички начални и средни училища на електронни учебни пособия.
Градският електротранспорт в Южна Корея ще се зарежда безконтактно
Пътят от концепцията OLEV до търговската реализация е отнел три години.
Северна Корея засилва пропагандата чрез интернет
В правителственият уеб-сайт на Северна Корея са се появили икони на най – популярните социални мрежи - Twitter, Facebook и популярните южнокорейски портали - NHN и Daum, където могат да бъдат публикувани съобщения с критичен характер ...
Най – бързият интернет е в Южна Корея
Компанията Pando Networks, обработила данните, събрани от 20 милиона компютри по цял свят и оценила скоростта на достъп до Интернет в различните страни.
Броят на севернокорейските абонати, ползващи клетъчна връзка, приближава милион
Koryolink, единственият 3G оператор в Северна Корея (КНДР), съобщава за бързо нарастване на мобилните абонати в страната.
Logitech се отказва от поддръжка на платформата Google TV
Изпълнителният директор на швейцарската компания Logitech - Guerrinо De Luca нарече пускането на конзолата Revue за платформата Google TV грешка.
Учени са изчислили количеството информация произведено от човечеството
Група изследователи от университета в Южна Калифорния в САЩ, са извършили анализ на развитието на 60 основни технологии на запазване,обработка и предаване на информация за периода 1986-2007.
Лондончани ще слушат шума на прибоя
Британският художник Бил Фонтана е създал инсталация - Бял звук: в продължение на три седмици, считано от 22 септември, лондончаните преминаващи покрай музея Wellcome Collection, ще чуват шума на морето и полъха на вятъра в провлака ...
Ръководителят на eBay критикува интернет-политиката на Китай
Президентът и главен изпълнителен директор на eBay John Donahoe изрази недоволство от строгия контрол на киберпространството, предприет от китайските власти.
В проблемното общество конформистите са повече
В едно общество, изправено пред много опасности, по-скоро ще победят строгите социални норми и нетолерантността. Колкото повече сигурност, толкова повече се извисява знамето на либерализма.
12
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други