ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Чудесата на японската кухня на ХХІ в. – стек a la delicious


Гледане на Кафе
Ако четете „класически рецепти” за хранене, незабавно спрете!
Защото в Япония са се научили да създават вкусни и питателни храни от фекалии. Човешки! И какво от това? - казват те – протеините и там са същите, защо да не синтезираме от тях месо?
  Като оставим настрана въпросите на етиката и естетиката, експерти питат: Безопасно ли е за здравето? На теория - е безопасно, казват японските специалисти. Във всеки случай, първо трябва да се подготви месото, а топлинната обработка ще убие всички патогенни микроорганизми. "Лайно не се яде - подчертава Douglas Powell /Дъглас Паул/ от Канзаския държавен университет (САЩ) - но ако все пак възнамерявате да го направите , не забравяйте да го изпечете. "
  Японски учени отделят полезните вещества от канализационните бактерии и ги рекомбинират. Крайният продукт се състои от 63%  протеини, 25% въглехидрати и 9% минерали. Към сместа добавят соев протеин за вкус и цвят – за да може „месото” да е с естествен цвят.
  Ето така, Mitsuyuki Ikeda/Мицуюки Икеда/ от Лабораторията в Okayama подходил към молбата на   компанията Tokyo Sewege, да направи нещо полезно със съдържанието на канализацията на 13- милионния мегаполис, което – сами разбирате – вече почти няма къде да го слагат.
  Г-н Powell смята, че от абстрактна гледна точка това е същото, като яденето на зеленчуци, отгледани с оборски тор. А от екологична гледна точка, това ще е по – добро от говеждото, тъй като животновъдството е източник на парникови газове.
  Единственият проблем е, че «shit burger» струва 10-20 пъти по – скъпо от този, който ви предлагат в любимата закусвалня. Психологическа бариера? Глупости! Вие ядете това, което ви предлагат в закусвалните…
  По материали на Daily Mail и LiveScience.
 
Гледане на Кафе
Дата: 20 - ти юни 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Чудесата на японската кухня на ХХ в. стек а la delicious
Чудесата на японската кухня на ХХІ в. – стек а la delicious
Ако четете „класически рецепти” за хранене, незабавно спрете!
Японската виртуална поп-дива Мику Хацуне излиза пред света
Miku Hatsune има милиони фенове и пакет от най-големите хитове, не е замесена в скандали и употреба на наркотици, не се нуждае от шест цифрени договори, винаги пристига навреме, никога не изпада в истерия и е в състояние да играе в ...
.Robotalk. гласов робот – помощник
Японската компания Okamura Corporation е разработила роботизираният помощник за конферентни зали и офиси – Robotalk.
Слушалки ще пускат музика според настроението
Слушалките Mico с интерфейс BCI, на японската компания Neurowear, избират музика, анализирайки настроението на потребителя.
Разработен е първият в света еластичен кабел
Японската компания Asahi Kasei Fibers е създала еластичния кабел Roboden, разтеглящ се с половината от дължината си. Това е първата подобна разработка в света.
Panasonic ще изгражда Еко град с хиляди домове, захранван изключително с алтернативна енергия
Селището трябва да се появи в близост до японската столица през 2014 година. Електрическата и топлинна енергия е планирано да се получават от слънчеви панели и горивни клетки.
Филмите на Walt Disney Studios се появиха в YouTube
YouTube разширява асортимента от филми за отдаване под наем - в кино-базата на главния видеохостинг на планетата, ще се появят лентите на Walt Disney Studios.
Създадена е най-малката видеокамера в света
Сътрудници на немския институт Fraunhofer institute са създали най-малката видеокамера в света. Тя представлява куб, с дължина на страната 1 мм, съобщава PC Mag.
До изкуственото месо в магазините остават броени години
Създаването на хамбургер от стволови клетки на крава е дълъг и сложен процес. По оценки на учените, неговата себестойност е в хиляди, но скоро нещата ще се променят.
В Япония е създадена мобилна система за гласов превод в реално време
С нейна помощ два абоната,говорещи на различни езици, могат да общуват тук и сега, и да се разбират помежду си.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други