ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Четири прости начина да получаваш максимума от всеки ден

  Дали ни харесва или не, дните и седмиците минават бързо. Един от начините да не мислите за това, как е преминал денят ви е - по-малко да се фокусирате върху задачите и повече върху това, да направите деня значим за вас и света.

Правете по едно нещо, което ви плаши

  Този съвет е станал клише, но това не го прави неправилен. Намерете страховете, които ви пречат да опитате нещо ново. Поговорете със симпатичното момиче в автобуса. Договорете сделка. Представете своя идея. Опитайте да приготвите много сложно ястие.

  Ако редовно правите плашещи ви неща, това ще помогне да разширите границите си и да си създадете по-голяма зона на комфорт.

Правете по едно нещо, което ви успокоява

  Светът не е длъжен да се грижи за вас – това може да го правите сами. Научете се да се грижите за себе си. Ако сте ядосан – намерете начин да изпуснете гнева си. Ако сте разочаровани, направете за себе си нещо приятно.

  Изберете момент от деня, който да посветите на себе си.

Правете по едно нещо за някой друг

  Отделете време да направите нещо добро за друг човек, като това ще ви напомня за причините, поради които трябва да бъдем благодарни и ще укрепи отношенията ви с други хора.

  Ако давате, без да очаквате нищо в замяна, то няма да ви се налага да съжалявате.

Правете по едно нещо за бъдещето

  Бъдещето е разтегливо понятие – следващата седмица, следващия месец, вашият осемнадесети рожден ден..

  Може да внесете пари на своя спестовна сметка, да прекарате време с децата, да се заемете с йога или нещо друго, което ще ви приближава към бъдещата цел.

Гледане на Кафе
Дата: 27 - ми януари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Четири прости начина да получаваш максимума от всеки ден
Четири прости начина да получаваш максимума от всеки ден
Дали ни харесва или не, дните и седмиците минават бързо.
Как да започнете разговор с приятели или непознати – 5 проверени начина
Ако имате проблем със започването на разговор с непознати, то тези прости съвети ще ви помогнат да не се криете по ъглите на многолюдно парти или на прием.
Пет упражнения развиващи креативност
Ето няколко начина за развитие на креативността. Повтаряйте упражненията всеки ден по няколко пъти и непременно ще се превърнете в творческа личност...
Десет от най-интересните научно обосновани начина да се сложи край на човечеството
Всъщност животът, възникнал на Земята преди около 3.5 милиарда години, е много крехък и смъртта е нормална част от неговата история.
Учени са създали нетривиални структури на базата на прости частици
Изследователи от университета в Илинойс и Северозападния университет са разработили колоидна система, състояща се от частици, които те нарекли „сферите на Янус”. Това са малки частици на основата на латекса.
Microsoft патентова софтуер анализиращ действията на служителите
Бихте ли работили там, където софтуерът автоматично следи начина ви на работа на базата на електронна поща, телефонни обаждания и дори видео-конферентна връзка?
Как да се предотврати гибелта на човешката цивилизация
Ако целият свят, всичките седем милиарда души консумират като гражданите на САЩ, ще се нуждаем от още четири или пет планети.
До 2030 година диабет ще има всеки 10-ти
Международната диабетна федерация (IDF) предполага, че до 2030 г. най-малко един на всеки десет възрастни Земляни ще боледува от диабет първи или втори тип.
Музика от най-прости алгоритми
Дори и в най-простите компютърни програми могат да бъдат намерени алгоритми, които са в състояние да създават прекрасна музика, счита финландският художник и артист Ville-Matias Heikkila.
Всеки луд - с номера си
Брайън Берг изгражда невероятни конструкции от карти за игра...
123456 ... 20
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други