ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Храната по време на бременност е свързана с риск от появата на алергии у детето


Гледане на Кафе
Учени от Института INRA (Франция) са открили възможна връзка между това, което майката е яла по време на бременността и риска от появата на алергии при детето.
  Ако в храната на майката присъстват определена група полиненаситени мастни киселини, стомашно-чревния тракт на ембриона се развива по - различно от обикновено. Става дума за тези мастни киселини, които се намират в рибата, орехите и лененото семе. Смята се, че те подобряват реакцията на имунните клетки на червата срещу бактерии и чужди тела, така че детето страда по-малко от алергии.
  Няколко предишни клинични изследвания са показали, че употребата на риба и орехи от бременните, намаляват риска от алергии при децата им, но механизмите за това оставали неизвестни.
  Настоящото изследване показало, че добавянето на определена група – n-3 – полиненаситени мастни киселини в храната на майката, прави храносмилателната система на новороденото по – проходима. Това означава, че бактерии и нови вещества проникват по – лесно през лигавицата на червата в кръвообращението. Новите вещества задействат имунната реакция на бебето и изработването на антитела. Като краен резултат, имунната система на новороденото се развива и усъвършенства по – бързо, което намалява риска от различни алергии.
  Приемането на n-3 – полиненаситени мастни киселини по време на бременност, увеличава гестационната продължителност и зрелостта на централната нервна система на детето и подобрява умствената му дейност.
  Експериментите са били проведени с прасенца, затова на следващият етап, френските учени искат да проверят верни ли са изводите им и за човека. Планирано е да се изясни, дали благотворното въздействие на n-3 – полиненаситените мастни киселини, открити у новородените, се запазва и на по – късен етап от тяхното развитие.
  Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Physiology. Гледане на Кафе
Дата: 12 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Храната по време на бременност е свързана с риск от появата на алергии у детето
Храната по време на бременност е свързана с риск от появата на алергии у детето
Учени от Института INRA (Франция) са открили възможна връзка между това, което майката е яла по време на бременността и риска от появата на алергии при детето.
Чистият въздух предпазва от бактерии по време на операция
По време на хирургични вмешателства(особено при продължителните операции на крайниците, гръбначния стълб, гръдния кош и съдовата система) винаги има вероятност от попадане на вредни бактерии в разреза.
Маите получавали жълтата боя по същите начини, като синята
Маите вярвали, че синьото е цветът на боговете. Синята боя на Маите е без прецедент сред древните пигменти по яркост, красота и трайност, доколкото е свързана с индигото, смесено с минерала палигорскит.
Чувство за време
Времето, наред с пространството, е една от основните форми, в които съществува материята. Всички наши анализатори възприемат движението на материята не само в пространството, но и във времето. Всички биохимични и физиологични процеси ...
Вярата в липсата на свободна воля ни лишава от свобода на волята
Изследване на хора, които четат изказвания, дискредитиращи идеята за свободна воля, показало незабавно снижаване на мозъчната дейност, свързана с доброволна работа.
В Япония е създадена мобилна система за гласов превод в реално време
С нейна помощ два абоната,говорещи на различни езици, могат да общуват тук и сега, и да се разбират помежду си.
Детето-чудо Tsung Tsung гостува в популярното Ellen DeGeneres Show
Насладете се на .Полета на бръмбара. в изпълнение на Tsung Tsung.
Как най – лесно да определите имате ли рак
Нов метод на британските медици и Нотингамския университет, ще помогне откриването на рака да става дълго преди неговата поява. За това e достатъчно, единствено, особен анализ на кръвта.
Кафето пречи на зачатието
Професор Шон Уорд от Медицинския университет в Невада (САЩ), експериментирал върху мишки и се оказало, че кофеинът влияе на женската плодовитост.
Учените са шокирани от свойствата на доматите
Американски учени стигнали до извода, че доматите, употребявани в храната, снижават риска от развитие на такива заболявания, като рак, остеопороза и болести на сърдечно-съдовата система.
123456 ... 27
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други