ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Хлябът ни спасява от … рак! Подробности

Гледане на Кафе
Хлебната кора, смятат учените, притежава уникални свойства, които е добре да използваме против нарастването на раковите клетки. Това е особено актуално за страните, в които има недостиг на лекарства.
  Така, индийски и виетнамски учени са установили, че в хрупкавата хлебна коричка се съдържат химически вещества, които препятстват образуването и растежа на ракови клетки в стомашно – чревния тракт.
  Изследователите са провели експеримента върху плъхове и са установили, че храненето с хлебна кора снижава появата на злокачествени тумори почти с 72 %. Причината за това са прословутите антиоксиданти, съдържащи се единствено в хлебната кора. Засега учените не са изяснили точния механизъм на въздействие  на хлебната кора върху раковите клетки, но всичко е в процес на работа. За сега, в отделенията по онкология, са подадени тонове хлебни кори.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Хлябът ни спасява от ... рак. Подробности
Хлябът ни спасява от ... рак. Подробности
Хлебната кора, смятат учените, притежава уникални свойства, които е добре да използваме против нарастването на раковите клетки.
Подробности около PlayStation от ново поколение
Според Интернет източници, компанията Sony скоро ще представи неподвижна игрова конзола от следващо поколение.
Blue Origin сподели подробности за космическата си програма
Един от най – големите играчи на частния космически пазар проговори. Компанията на Джеф Безос "Amazon" възнамерява да създаде ракета-носител за многократно използване, въз основа на суборбитален тест на системата.
Едно невероятно филмче на Уолт Дисни
Отделете 6 минути от ценното си време, за да видите този удивителен филм
Сюжетът на филма ще зависи от реакцията на зрителя
В американският град Остин /щата Тексас/, на фестивала на експерименталното изкуство South By Southwest, е преминала премиерата на приключенския филм Unsound. Музикалният съпровод, нюансите на фабулата и даже финалът, са се сменяли ...
ARM представи своят енергийно най-ефективен процесор
Компанията ARM анонсира своя чип Cortex-A7 MPCore, предназначен за използване в смартфоните от следващо поколение.
Какво се знае за разработването на ядрени оръжия от Иран
Миналата седмица Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) публикува, най-изчерпателния до сега, доклад за предположенията по разработването на ядрени оръжия от Иран. В него ясно се заявява, че Иран нарушава Договора за неразпространение ...
Създадено е устройство, изпращащо целувка на разстояние
Японски специалисти по тактилна комуникация са създали устройство, способно да транслира усещанията, изпитвани от хората при целувка.
Mass Effect 3 ще има демо версия
Екшънът - РПГ Mass Effect 3 ще има демо версия за един играч и публична мултиплеър бета, съобщава компанията BioWare.
Чувство за време
Времето, наред с пространството, е една от основните форми, в които съществува материята. Всички наши анализатори възприемат движението на материята не само в пространството, но и във времето. Всички биохимични и физиологични процеси ...
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други