ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Футуристична концепция за чадър от 2050г - Airblow 2050

  Дори най-невероятните предмети на бъдещето ще се основават на технологии, които се разработват днес. За да надникнем достатъчно напред, е необходимо малко въображение. Именно това е направил американският дизайнер Quentin Debaene, „обличайки“ достиженията на компанията Dyson в нова форма, като създава футуристичният Airblow 2050 – модел на чадър от 2050 г.

Гледане на Кафе

  Фирмата се занимава с производство на прахосмукачки, сушилни за ръце, вентилатори и отделя голямо внимание на развитието на технологиите в своята сфера, като редовно провежда специализирани изложби. Моделът Airblow 2050  е проектиран за една от тези изложби - James Dyson Award. В основата на чадъра от бъдещето е поставен мотор Dyson, съществуващ и сега, което значи, че идеята има потенциал за производство.

  При създаването на проекта Quentin Debaene се е постарал да отчете всички недостатъци на съвременните чадъри: дискомфорта при вятър, капещата по пода или върху другите вода, честите аварии и т.н. Затова решил да избегне използването на материала и рамката в посока на принципно ново укритие – въздушни потоци.
  Вграденият в чадъра електромотор Dyson, захваща и издухва въздух, създавайки невидима защита, един вид въздушен купол, който изтласква всички водни капки. Около човека се образува истинско „силово поле“ с не много висока плътност.

  Предвид предполагаемата дата на неговото производство, нарастващото енергопотребление и вероятно, допълнителният шум, могат да се окажат недостатъци. Да се надяваме, че към 2050 безжичните зарядни технологии ще могат да решат проблема.

Гледане на Кафе
Дата: 12 - ти февруари 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Футуристична концепция за чадър от 2050г - Airblow 2050
Футуристична концепция за чадър от 2050г - Airblow 2050
Дори най-невероятните предмети на бъдещето ще се основават на технологии, които се разработват днес.
Nokia GEM – концепция за телефон със солидна сензорна повърхност
Дизайнерите от изследователския център на Nokia показват, какво би могло да бъде бъдещето на мобилните телефони.
Победителите в конкурса за небостъргач на бъдещето
Полярен чадър (Polar Umbrella), базиран на явлението осмоза, спечели ежегодния конкурс за небостъргачи eVolo 2013 Skyscraper Competition.
Индийски архитект е предложил град – тръба
Индийският студент по архитектура Абхинав Шарма предлага една много красива концепция за голям, закрит от всички страни град, който би могъл да са построи буквално над река Ямуна в Делхи.
Концепция за лента нагревател – охладител
Авторът на идеята за компактно устройство, което може да загрява или охлажда храна, е един от победителите в конкурса, проведен от добре познатия производител на битова техника - Electrolux.
Авиотранспортът на бъдещето – с прозрачни тавани и зонални пространства
Водещият европейски авиопроизводител "Еърбъс" представи, как ще изглежда самолетът отвътре през 2050 г.
Прахосмукачка от картон
В качеството на своя дипломна работа, студентът Джейк Тайлър от Университа Лофбъро , предложил концепция за прахосмукачка, отговаряща на най – строгите екологични изисквания.
Околните предмети се превръщат в компютри и телефони
Японски учени са разработили система за тотална допълнена реалност, която ще позволи на всеки заобикалящ ни предмет да стане интерактивен.
Небостъргачът на бъдещето
Небостъргачът на бъдещето – модулност, енергийна ефективност и екологичност
Американски дизайнери революционизираха принтера
Има неща, които могат да бъдат измислени само веднъж. Каноничен пример е велосипедът: постоянно се опитват да го подобрят, но никой не е не е направил нищо различно от колелото.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други