ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Учени са изчислили количеството информация произведено от човечеството


Гледане на Кафе
Група изследователи от университета в Южна Калифорния в САЩ, са извършили анализ на развитието на 60 основни технологии на запазване,обработка и предаване на информация за периода 1986-2007, и стигнали до извода, че сумарните запаси от данните на цялото човечество се оценяват на 295 хексабайта/21-значно число, 1 хексабайт е равен на 10 на 18 степен байта/-предава РИА „ Новости”.
  Въпреки това, според оценката на учените, това количество е само 1 % от информацията , съдържащо се във всички молекули ДНК на един човек. Общият обем от информация, произведена от хората, записана на компакт диск, може да образува купчина с височина по –голяма от орбитата до Луната.
  Голяма част от информацията сега  е в цифрова форма, тъй като до 2007 г. са доминирали аналоговите методи за съхранение и обработка на данните. Към 2007 г. системите за радио и телевизия са предали примерно 1,9 хектабайта информация. Това е еквивалентно на прочитането,примерно, на 174 вестника от всеки един човек на Земята всеки ден.
  При тази скорост на обработка, скоростта на информацията за изучаване,според авторите, расте примерно с 58 % на година, количеството на предаваната информация с 28 %, а общите запаси от информация с 23 %.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Учени са изчислили количеството информация произведено от човечеството
Учени са изчислили количеството информация произведено от човечеството
Група изследователи от университета в Южна Калифорния в САЩ, са извършили анализ на развитието на 60 основни технологии на запазване,обработка и предаване на информация за периода 1986-2007.
Прогнозите на Cisco за близкото и далечното бъдеще на човечеството
Към 2030 година роботите на планетата ни ще бъдат повече от хората.
Руски учени са измислили, как да нахранят човечеството
Вдъхновени от успешния опит при пилетата, генетиците ги повторили на птици от други видове. В резултат на това, те успели да създадат пъдпъдъци с размерите на кокошки, кокошки с размерите на пуйки и пуйки с размерите на щраус.
Десет от най-интересните научно обосновани начина да се сложи край на човечеството
Всъщност животът, възникнал на Земята преди около 3.5 милиарда години, е много крехък и смъртта е нормална част от неговата история.
Как правилно да тренираме мозъка си
На ежегодната среща на американската Асоциация по психологически науки, психологът от Мичиганския университет John Jonides представи нови данни, от които следва, че 20 минутното ежедневно изпълнение на тази задача в продължение на ...
Новият компактдиск ще може да съхранява данните с хилядолетия
Английски учени заявиха, че са разработили диск, който може да съхранява данните вечно.
Лазер е предал информация с рекордната скорост от 26 терабайта в секунда
Първите опити за предаване на информация по оптични влакна с помощта на лазер, е свързано с нейното кодиране, по пътя на модулирането на светлинния лъч с определена честота. Направлението на новите технологии е към увеличаването на ...
Зрението на терминатор се превърна в реалност
Учени са разработили контактна леща с вграден дисплей, който може да предава визуална информация.
Есенният минзухар може да спаси човечеството от рак
Отровният алкалоид колхицин, съдържащ се в есенните минзухари, може да се окаже универсално средство против рак. Учените са открили начин, да го насочват към раковите образувания така, че попътно да не убива здрави клетки.
Седем от най-обещаващите възможности за възкресение
Сензорен костюм, крионика, биоприсъствие – много са опитите животът след смъртта да стане реалност. Борбата на човечеството със смъртта датира от зараждането на човешката цивилизация.
123456 ... 23
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други