ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Учени говорят за осем тайни на човешкото тяло


 

Гледане на Кафе
Английски изследователи обявиха 8 интересни тайни за човешкото тяло. Чрез своите изследвания учените разкрили причините за изтръпванията на страната, за появата на киселини в стомаха, тайните за управлението на слуха и много други.
  Уникалността на тези тайни се състои в това, че те могат да бъдат проверени от всеки желаещ.
1. Ако ви „ гъделичка” в гърлото.
Изтеглете и почешете ухото си. Когато се стимулират ушните нерви, в гърлото рефлекторно възникват мускулни спазми.Това ще облекчи неприятното гъделичкане.
2. Как да управляваме своя слух
Дясното ухо по – добре улавя бързите речеви ритми. А, ако искате да чуете мелодия която свири тихо – тихо, обърнете се към източника на звука с лявото ухо. То различава музикалните тонове по – добре от дясното.
3. Ако имате запушен нос
Опрете езика в небцето, а после с палците натиснете между веждите. В резултат – трапецовидната кост, образуваща задната част на носовата преграда, ще се повдигне и напрежението ще се облекчи. След 20 секунди носът ще започне да се „ отпушва”.
4. Ако нощем ви мъчат киселини в стомаха
Спете на лявата страна. Изследванията показали, че в това положение, човек по – малко страда от изтичането на киселини в хранопровода. Хранопроводът и стомахът са разположени под определен ъгъл: когато лежите на дясната страна, стомаха се оказва по – високо, а когато лежите на ляво – по-ниско и изтичането на киселините от него е по-малко вероятно.
5. Ако ви боли зъб
Разтрийте с кубче лед задната част на дланта – във „ве” образната гънка между палеца и показалеца. Зъбоболът ще намалее наполовина: стимулацията на нервите в този участък на ръката блокира болевите сигнали към мозъка.
6. Ако след тичане имате бодежи в страната
Издишайте, когато пристъпвате с левия крак. Повечето хора издишват, когато десния крак е на земята. Това създава налягане в черния дроб, който се намира отдясно, а той от своя страна притиска диафрагмата и предизвиква болки в страната.
7. Ако ви тече кръв от носа
Сложете късче вълна непосредствено под носа и задръжте. В болшинството от случаите, кръвта тече от предната част на носовата преграда и може да я спрете, задържайки именно в този участък.
8. Ако е нужно да научите нещо наизуст
Повторете текста преди сън. Тъй като мозъкът организира запомнянето основно, именно в съня, всичко което вие сте научили през нощта, с голяма вероятност ще се запази по – дълго в паметта ви.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Учени говорят за осем тайни на човешкото тяло
Учени говорят за осем тайни на човешкото тяло
Английски изследователи обявиха 8 интересни тайни за човешкото тяло. Чрез своите изследвания учените разкрили причините за изтръпванията на страната, за появата на киселини в стомаха, тайните за управлението на слуха и много други.
Японски учени са създали изкуствена кост от колаген на риба
Групата на Junzo Tanaka от Токийският технологичен институт успешно създаде изкуствена кост от рибени люспи.
Нов хидрогел убива дори и най-устойчивите на антибиотици бактерии
Гелът е безопасен за човешкото тяло и позволява продължителен пряк контакт с неговите тъкани.
Здравният статус може да се следи чрез микроелектронна татуировка
Устройството се поставя върху кожата по същия начин, като временна татуировка, но вместо картинки има набор от датчици, контролиращи жизнените функции на човешкото тяло.
След няколко години всяка болест ще може да се определя по звук
Скоро, лекарите ще могат да чуват не само хрипове в белите дробове: Британски учени са разработили метод, който дава възможност за откриване на болните тъкани в тялото посредством звучащи липозоми.
Неевклидова геометрия
Много сериозни теоретични физици сега вярват, че по-високите измерения не само съществуват, но могат да обяснят някои от най дълбоките тайни на природата.
Еволюционната необходимост от алтруизъм е доказана от роботи
Експерименти на швейцарски учени са потвърдили теорията, че да помага на близки роднини е от полза за отделния човек, тъй като помага за поне частичното предаване на гени.
Древна Месопотамия
Месопотамската цивилизация е една от най – древните, ако не и най – древната в света. Именно в Шумер, в края на ІV-то хилядолетие пр.н.е., човешкото общество, едва ли не за пръв път, излиза от първобитния стадий и встъпва в епохата ...
Руски учени са измислили, как да нахранят човечеството
Вдъхновени от успешния опит при пилетата, генетиците ги повторили на птици от други видове. В резултат на това, те успели да създадат пъдпъдъци с размерите на кокошки, кокошки с размерите на пуйки и пуйки с размерите на щраус.
Червеното вино: физическо упражнение в бутилка
Учени от университета в Страсбург (Франция), открили поредното удивително свойство на ресвератрола - съединение, съдържащо се в ципата и семките на червеното грозде.
123456 ... 17
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други