ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Учените са шокирани от свойствата на доматите


Гледане на Кафе
  Американски учени стигнали до извода, че доматите, употребявани в храната, снижават риска от развитие на такива заболявания, като рак, остеопороза и болести на сърдечно-съдовата система.
  Изследователите са провели редица опити. Оказало се, че доматите са най-богатия източник на ликопен, който не се разрушава даже и след термообработка. Затова са полезни и доматеното пюре, и всички консервирани домати.
  Освен това, тези зеленчуци притежават и противовъзпалителни свойства. Не случайно съветват пушачите да ядат домати. Те задържат развитието на рак, заболяванията на сърцето и съдовете, подобряват работата на мозъка.
  Доматите са достъпни в повечето страни на света, което ги прави наистина най-уникалните от всички полезни продукти.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Учените са шокирани от свойствата на доматите
Учените са шокирани от свойствата на доматите
Американски учени стигнали до извода, че доматите, употребявани в храната, снижават риска от развитие на такива заболявания, като рак, остеопороза и болести на сърдечно-съдовата система.
Учените са поразени от свойствата на банановата кора
Банановата кора може да се използва за очистване на водата от тежки метали, смятат специалисти от American Chemical Society.
Учените са много близо до създаването на ваксина срещу рак
Получен е вирус, който сам намира раковите клетки и потиска растежа на метастатичните тумори, без да засяга здравите тъкани.
Една таблетка може да ви избави от неприятните спомени
Учените от университета в Монреал (Канада) са намерили начин да заличават лошите спомени, потискайки нивото на хормона кортизол. Смята се, че лошите спомени са свързани с този хормон и според идеята на учените, контролирайки ниво му, ...
Намерен е способ за бързо заздравяване на рани
Учените се надяват, че Йоните на Скулачев ще стимулират зарастването на рани от различен произход.
Опасните сокове
В натуралните и газирани плодови сокове учените от университета в Копенхаген, Дания, открили повишено съдържание на антимон.
Хлябът ни спасява от ... рак. Подробности
Хлебната кора, смятат учените, притежава уникални свойства, които е добре да използваме против нарастването на раковите клетки.
Как от ориз се получава човешка кръв
Учените са открили начин за изработването на човешки албумин от оризови зърна.
Инфекциозните заболявания могат да се откриват от космоса
Учените са потвърдили зависимостта между промяната в осветеността на градовете, видна от сателитните снимки, и разпространението на инфекции.
До изкуственото месо в магазините остават броени години
Създаването на хамбургер от стволови клетки на крава е дълъг и сложен процес. По оценки на учените, неговата себестойност е в хиляди, но скоро нещата ще се променят.
123456 ... 17
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други