ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Учените са поразени от свойствата на банановата кора


Гледане на Кафе
  Банановата кора може да се използва за очистване на водата от тежки метали, смятат специалисти от American Chemical Society. Учените са представили доклад, в който се казва, че нарязани кори от банани показват по-добри резултати, в сравнение с много други съвременни материали, предназначени за очистване на водата.
  Съществуващото днес промишлено производство замърсява водата с метали, например, с олово и мед. Тези метали оказват вредно въздействие върху човешкото здраве. Използваните днес методи за отделяне на тежките метали от водата са скъпоструващи, а някои от използваните при тях вещества, сами по себе си са токсични.
  Използването на бананови кори може да стане евтино, но ефективно решение за очистването на водата. Кората очиства водата от олово и мед по-добре, отколкото другите материали.
  Инсталацията, основана на бананови кори, позволява използването им 11 пъти, без да се намалява тяхната ефективност.
   Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Учените са поразени от свойствата на банановата кора
Учените са поразени от свойствата на банановата кора
Банановата кора може да се използва за очистване на водата от тежки метали, смятат специалисти от American Chemical Society.
Учените са шокирани от свойствата на доматите
Американски учени стигнали до извода, че доматите, употребявани в храната, снижават риска от развитие на такива заболявания, като рак, остеопороза и болести на сърдечно-съдовата система.
Хлябът ни спасява от ... рак. Подробности
Хлебната кора, смятат учените, притежава уникални свойства, които е добре да използваме против нарастването на раковите клетки.
Учените са много близо до създаването на ваксина срещу рак
Получен е вирус, който сам намира раковите клетки и потиска растежа на метастатичните тумори, без да засяга здравите тъкани.
Чело широко, а мозък малко
Голям череп и високо чело може да имат и твърде ограничени хора, така че не бива да избираме приятелите си по големината на шапката.
Една таблетка може да ви избави от неприятните спомени
Учените от университета в Монреал (Канада) са намерили начин да заличават лошите спомени, потискайки нивото на хормона кортизол. Смята се, че лошите спомени са свързани с този хормон и според идеята на учените, контролирайки ниво му, ...
Намерен е способ за бързо заздравяване на рани
Учените се надяват, че Йоните на Скулачев ще стимулират зарастването на рани от различен произход.
Опасните сокове
В натуралните и газирани плодови сокове учените от университета в Копенхаген, Дания, открили повишено съдържание на антимон.
Как от ориз се получава човешка кръв
Учените са открили начин за изработването на човешки албумин от оризови зърна.
Инфекциозните заболявания могат да се откриват от космоса
Учените са потвърдили зависимостта между промяната в осветеността на градовете, видна от сателитните снимки, и разпространението на инфекции.
123456 ... 17
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други