ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Управлението с поглед става достъпно за компютри и смартфони

  Визуалното управление често се свързва със скъпи системи със специално предназначение. Напоследък, обаче, няколко компании са склонни да го направят достъпна част от ежедневието. В близко бъдеще повечето устройства - от смартфони до настолни компютри, ще могат да разбират потребителя с един поглед.
  Дебютиращата на CES 2012 компания Tobii, сега продава вече десетки различни версии, а наскоро дори смартфоните се научиха да наблюдават очите на потребителя. Например, Samsung Galaxy S IV паузира видеото, когато човек не гледа в екрана. Още по-интересно изглежда приставката NUIA eyeCharm, представена през март 2013 г. от германската компания 4tiitoo.
  Plug-N-Play модул eyeCharm се свързва с Microsoft Kinect във всяка версия (за PC и Xbox 360). За минути добавя функция, за проследяване посоката на погледа на потребителя.

  eyeCharm използва инфрачервен сензор Kinect и собствени датчици. С движение на очите може да разлистваш уеб страници, снимки в слайдшоу, да променяш позицията на камерата и да даваш заповеди в игрите. Разбира се, това е само малка част от възможните сценарии.

  Собственик на EyeCharm може да станете по два начина. За четиридесет и два долара ви предлагат схеми за самостоятелна изработка. Повечето компоненти ще бъдат отпечатани на 3D принтер и изпратени по пощата. Тези, които желаят да закупят напълно сглобен екземпляр, ще трябва да платят 60 долара.
  Ако не разполагате с Microsoft Kinect, лесно може да го купите от иБей за около стотина долара. Текущата версия на софтуера работи на Windows 7 и 8. В близко бъдеще разработчиците обещават да го пренесат до потребителите на Linux, MacOS и Android.
  Имаше предположения, че Microsoft ще добави функция за проследяване на погледа във втората версия на Kinect, но защо сега чака?

 

Гледане на Кафе
Дата: 14 - ти март 2013г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Управлението с поглед става достъпно за компютри и смартфони
Управлението с поглед става достъпно за компютри и смартфони
Визуалното управление често се свързва със скъпи системи със специално предназначение.
Embrace - гривна-компаньон за смартфони
Аксесоар за смартфони, информиращ потребителя за различни събития.
Околните предмети се превръщат в компютри и телефони
Японски учени са разработили система за тотална допълнена реалност, която ще позволи на всеки заобикалящ ни предмет да стане интерактивен.
Хората ще се учат да управляват неща със силата на мисълта
Американски специалисти от Калифорнийския университет в Сан Диего са разработили устройство, позволяващо управлението на телефона да става без помощта на ръцете.
Nokia може скоро да загуби лидерството си в пазара на смартфони
Анализаторите на Nomura прогнозират съществено пренареждане на силите в световния пазар на смартфони.
Поставката за смартфони Swivl ще улесни записа на мобилно видео
Започна приемането на заявки за необичаен аксесоар за смартфони и джобни видео камери - подвижната поставка Swivl.
Microsoft ще пусне контролер Kinect за Windows-компютри
Корпорацията Microsoft разработва версия на контролера Kinect за персонални компютри, работещи под операционните системи Windows.
Тайните на хаоса през погледа на Никола Кесаровски
Сигурен съм и от опит знам, че дори само споменаването на двете думички - диференциални уравнения / не стига, че са уравнения, ами са и диференциални! Все мръсни думи, както казва един познат художник / - предизвиква у повечето хора ...
Системата Senseye Ви позволява да управлявате смартфона си с поглед
Компанията Senseye разработва едноименна система, която, както се очаква, ще позволи да управлявате смартфона си с очи.
Южна Корея се отказва от хартиените учебници
Министерството на образованието на Южна Корея одобри инициативата по преминаването на всички начални и средни училища на електронни учебни пособия.
123456 ... 17
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други