ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Сюжетът на филма ще зависи от реакцията на зрителя


Гледане на Кафе
В американският град Остин /щата Тексас/, на фестивала на експерименталното изкуство  South By Southwest, е преминала премиерата на приключенския филм „Unsound”. Музикалният съпровод, нюансите на фабулата и даже финалът, са се сменяли в зависимост от реакцията на публиката.
  Аудиторията, състояща се от 9 човека, е била включена към електронни датчици /три пръста на едната ръка и два на другата/, които следели пулса и проводимостта на кожата.
  Филмът е резултат на 18 месечни изследвания в рамките на проекта  Biosuite, над който работят медийните корпорации  Filmtrip от Северна Ирландия, технологичната фирма BioControl Systems от Сан Франциско и научният център за аудио-изкуства на Кралския университет в Белфаст.
  Подробности за това, как именно физиологичната реакция на зрителите е влияла на филма, не се съобщават. Отзивите са най – различни: на някои им е харесало, други са се почувствали като Борг. /За тези, които и понятие нямат, какво е „Star Trek”, ще поясним, че боргите са нация от роботи с колективен разум, опитващи се да асимилират всичко живо./
  Планира се, в бъдеще технологията да се премести в телевизията и видеоигрите. Звучи малко страшно ?!
  Гледане на Кафе
Дата: 20 - ти април 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Сюжетът на филма ще зависи от реакцията на зрителя
Сюжетът на филма ще зависи от реакцията на зрителя
В американският град Остин /щата Тексас/, на фестивала на експерименталното изкуство South By Southwest, е преминала премиерата на приключенския филм Unsound. Музикалният съпровод, нюансите на фабулата и даже финалът, са се сменяли ...
YouTube предлага под наем над 6000 филма
Видео хостингът YouTube е разширил асортимента си от филми, за отдаване под наем.
Бъдещето на стволовата клетка зависи от нейната форма
Кое заставя стволовите клетки да се трансформират в строго определен клетъчен тип? Как, например, костните стволови клетки разбират, какво им е нужно за да станат именно костни клетки, а не хрущялни?
Кен Ливайн - BioShock може да мине и без филмова адаптация
В интервю мениджърът на студиото Irrational Games Кен Ливайн каза, че има проблеми с освобождаването на филма по мотиви от серията BioShock.
Джеймс Камерън е замислил още една технологична революция в киното
Известният холивудски режисьор Джеймс Камерън заяви за намерението си да направи още един технически преврат в киното.
Как да отслабнем с помощта на въображението
Работата на хормона при хранене, който ни кара да изпитваме чувство на глад и засилва апетита ни, зависи не само от физиологически, но и от психологически фактори.
Създадена е напълно функционална гъвкава памет
Изследователи от Корейския институт за наука и технологии (KAIST) са предложили нов метод за изработка на резистивна памет с произволен достъп (RRAM).
Германски учени са разработили безжични велосипедни спирачки
Дългите кабели и впечатляващите ръчки са заменени с три компактни елемента, работещи с едно докосване.
Кинозвуците имитират виковете на животни
Даже в най – изисканите области на своята дейност, човек не е способен да скрие древната си природа.
Русия на Оскарите 2012
Въпреки безспорния авторитет в света на киното и очевидния талант, Никита Сергеевич Михалков, по някаква причина, непрекъснато е критикуван. При това, всеки жест, всяка дума ... Нито една стъпка на режисьора не минава без скандал.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други