ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Създадено е устройство, изпращащо целувка на разстояние


Гледане на Кафе
Японски специалисти по тактилна комуникация са създали устройство, способно да транслира усещанията, изпитвани от хората при целувка.
  Системата за „дистанционна целувка”, разработена от Лабораторията „Кадзимото” при Токийския Университет по електрокомуникации, се състои от две малки кутии с накрайници. Когато единият от  мечтаещите за целувка прави нещо с устни или език на накрайника, абсолютно същото движение се предава на еднаквия накрайник в другото устройство, отделено на N разстояние. То възпроизвежда същите любящи движения. Двустранния контрол и синхронизацията в положението на накрайниците се осъществява от компютър /можем да го наречем „влюбен”/, към който са свързани „предавателя” и „приемника” на целувката. В бъдеще, забавното устройство ще работи по мрежата /може би и по Интернет/, което ще опрости, развесели и разнообрази процеса.
  Важна подробност! „Системата за целуване” не е задължително да се ползва в реално време: приборът ще може да запомня информацията, а после да я възпроизвежда /нека наречем тази опция „целувка по заявка”/.
  „Например, поп звезди или актьори,биха запечатали своите целувки за радост на феновете си, които ще се втурнат да купуват нашето устройство.” – споделят „Наполеоновските” си планове създателите му.
  За търговска реализация на разработката е много рано да се говори: целувката все пак включва не само движението на устните, но и начина на дишане, влажността на езика, определен вкус и други важни за идентификацията подробности. Като цяло, находчивите японски инженери, има още над какво да помислят.
Гледане на Кафе
Дата: 4 - ти май 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Създадено е устройство, изпращащо целувка на разстояние
Създадено е устройство, изпращащо целувка на разстояние
Японски специалисти по тактилна комуникация са създали устройство, способно да транслира усещанията, изпитвани от хората при целувка.
Създадено е устройство на бъдещето, което фантастите са нарекли -умен прах
В допълнение към закона на Мур за удвояването плътността на транзисторите върху една интегрална схема на всеки две години, важи и закона на Бел за появата на нов клас компютри с по – малки размери на всеки 10 години.
Ново устройство за правене на снимки – гъвкаво, плоско и прозрачно
Устройството е създадено на основата на полимерен филм, известен като луминесцентен концентратор.
Спрей за кафе – без калории и аромат
Създадено е устройство, съдържащо няколко дози от любимата напитка под формата на прах, разпръскващо ги в устата.
Създаден е сензорен дисплей с тактилна обратна връзка на гърба
Сътрудници на лабораторията Кадзимото при токийския Университет по електрокомуникации, наскоро удивили света с устройството за предаване на целувки на разстояние, показаха още една оригинална разработка – сензорен дисплей с тактилна ...
Движещите се зад стена обекти станаха достъпни за радарите
Военните ще могат да наблюдават враговете си в сградата от безопасно разстояние, получавайки картина за тяхното движение в реално време.
Зарядно устройство, захранвано от топлината на луминесцентни лампи
Устройството е предназначено за работа с луминесцентни лампи, отделящи много топлина.
Ново устройство ще изключва ненужното звено в хранителната верига
Как да ядете много, без да губите фигурата си. Изобретателят на Segway знае отговора.
Разработено е устройство за управление на автомобил с една ръка
То съчетава в себе си волан, скоростна кутия, педали за газ и спирачка.
Разработен е метод за детайлни снимки на запушени кръвоносни съдове
Американски учени са създали устройство, позволяващо подробно да се разгледат молекулярната и анатомична структура на артериите, и показващо местата с формиращ се тромб.
123456 ... 12
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други