ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Създадена е сгъваема "антибутилка"


  Мекият пластмасов контейнер притежава всички качества на една обикновена бутилка, а когато е празен, се побира в джоба ви.

Гледане на Кафе
Просто добавете вода. (илюстрация: Vapur)

  Изделието The Anti-Bottle/антибутилка/ е на американската компания  Vapur. Въпреки, че е направено от пластмаса(полиетиленов слой под два слоя найлон), е много по-безопасно за околната среда, в сравнение с обикновените пластмасови бутилки, тъй като не е нужно да се изхвърля след употреба.
  В Anti-Bottle се събират около 16 унции (около 0,5 литра) течност с всякаква температура: без страх може да изсипвате горещ чай или да замразите контейнера с безалкохолно в хладилника. От това следва, че "антибутилката" може да се мие. 
  На Anti-Bottle е закрепено устройство, с което тя се закачва на колана или раницата, а когато течността свърши, то поддържа контейнера в сгънато състояние.
  Vapur предлага няколко вида разцветки. Освен това, можете да си поръчате дизайнерски вариант или да „облечете“ контейнера с калъф, като смартфон. „Антибутилката“ струва 10 долара.

Гледане на Кафе
Дата: 15 - ти ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Създадена е сгъваема -антибутилка-
Създадена е сгъваема -антибутилка-
Мекият пластмасов контейнер притежава всички качества на една обикновена бутилка, а когато е празен, се побира в джоба ви.
Създадена е свръхскоростна видеокамера
В Масачузетския технологичен институт е създадена система за снимки, улавяща изображение със скорост - един трилион кадъра в секунда.
Създадена е най-малката видеокамера в света
Сътрудници на немския институт Fraunhofer institute са създали най-малката видеокамера в света. Тя представлява куб, с дължина на страната 1 мм, съобщава PC Mag.
Създадена е пет пръстова компютърна мишка
Според разработчиците, контролерът ще е много подходящ за работа с професионални програми – например, с пакети за 3D моделиране.
Създадена е нанокръпка за сърцето
Американски биоинженери използвали миниатюрни въглеродни нанотръби, като поддържаща структура, за възстановяване на сърдечни клетки.
Създадена е самопроникваща игла за спринцовка
Иновативната игла ще помогне де се избегнат грешки при венозни инжекции, а това означава – край на повторното бодене.
Създадена е самовъзстановяваща се интегрална схема
Представете си, че при счупване чипът на вашия компютър или смартфон може да се възстанови сам – така, че дори да не разберете за счупването.
Създадена е плуваща слънчева електроцентрала
Слънчевата електроцентрала заема много място, тъй като, колкото по – голяма е площта на батериите или огледалата, толкова повече енергия се събира. Земната площ е малко и, ако станцията се изгражда в населен район, проблемът с размерите ...
Създадена е напълно функционална гъвкава памет
Изследователи от Корейския институт за наука и технологии (KAIST) са предложили нов метод за изработка на резистивна памет с произволен достъп (RRAM).
Създадена е тъкан, очистваща се от слънцето
Представете си, че няма да се налага да перете мръсните дрехи – просто ще ги окачите на балкона и ще чакате изгрева на слънцето.
123
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други