ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Създадена е самопроникваща игла за спринцовка


Гледане на Кафе
Иновативната игла ще помогне де се избегнат грешки при венозни инжекции, а това означава – край на повторното бодене.
  При около една трета от всички интравенозни инжекции иглата пробива съда и въвеждането на лекарството става невъзможно. Налага се още един опит.
  Проблемът може да бъде решен с помощта на система, която автоматично определя входната точка на острието в кръвоносния съд и предотвратява по – нататъшното му движение. Тя е разработена от британски специалисти от университета в Нотингам Трент и компанията Olberon Medical Innovations.
  Ръководителят на проекта Амин ал-Хабиб обясни, че при пробиване на съдовата стена повишеното налягане избутва буталото в спринцовката, което активира пружинен механизъм. Той избутва иглата, а тя е поставена в специална пластмасова тръба (канюла), която разширява стените на вената и позволява бързото вкарване на лекарството, директно в кръвния поток.
  Както твърдят изобретателите, работата с новата спринцовка не е по – сложна от обикновената, а и цената и ще остане почти непроменена.
  По – рано тази година Olberon Medical Innovations представи спринцовка, която анестезира мястото на инжекцията преди убождането с иглата. Гледане на Кафе
Дата: 3 - ти септември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Създадена е самопроникваща игла за спринцовка
Създадена е самопроникваща игла за спринцовка
Иновативната игла ще помогне де се избегнат грешки при венозни инжекции, а това означава – край на повторното бодене.
Създадена е свръхскоростна видеокамера
В Масачузетския технологичен институт е създадена система за снимки, улавяща изображение със скорост - един трилион кадъра в секунда.
Създадена е най-малката видеокамера в света
Сътрудници на немския институт Fraunhofer institute са създали най-малката видеокамера в света. Тя представлява куб, с дължина на страната 1 мм, съобщава PC Mag.
Създадена е пет пръстова компютърна мишка
Според разработчиците, контролерът ще е много подходящ за работа с професионални програми – например, с пакети за 3D моделиране.
Създадена е нанокръпка за сърцето
Американски биоинженери използвали миниатюрни въглеродни нанотръби, като поддържаща структура, за възстановяване на сърдечни клетки.
Създадена е сгъваема -антибутилка-
Мекият пластмасов контейнер притежава всички качества на една обикновена бутилка, а когато е празен, се побира в джоба ви.
Създадена е самовъзстановяваща се интегрална схема
Представете си, че при счупване чипът на вашия компютър или смартфон може да се възстанови сам – така, че дори да не разберете за счупването.
Създадена е плуваща слънчева електроцентрала
Слънчевата електроцентрала заема много място, тъй като, колкото по – голяма е площта на батериите или огледалата, толкова повече енергия се събира. Земната площ е малко и, ако станцията се изгражда в населен район, проблемът с размерите ...
Създадена е напълно функционална гъвкава памет
Изследователи от Корейския институт за наука и технологии (KAIST) са предложили нов метод за изработка на резистивна памет с произволен достъп (RRAM).
Създадена е тъкан, очистваща се от слънцето
Представете си, че няма да се налага да перете мръсните дрехи – просто ще ги окачите на балкона и ще чакате изгрева на слънцето.
123
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други