ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Създадена е напълно функционална гъвкава памет


  Изследователи от Корейския институт за наука и технологии (KAIST) са предложили нов метод за изработка на резистивна памет с произволен достъп (RRAM).
  Разработената технология позволява формирането на напълно функционален чип за енергонезависима памет с възможност за деформация. Данните могат да се четат и записват в произволен ред с приемлива скорост.

Гледане на Кафе
Гъвкавата памет RRAM (илюстрация: KAIST)

  Изтъква се, че специалистите от KAIST са успели да решат проблема с интерференцията между съседни клетки памет. В гъвкав пластмасов субстрат интегрирали високо производителен монокристален силициев транзистор и мемристор. Мемристорите се считат за четвъртия пасивен елемент на чипа след резистора, кондензатора и бобината. Основна характеристика на този тип елементи е хистерезиса: реакцията на въздействие зависи от сили, действали по-рано, т.е. състоянието на системата се определя от нейната собствена история. Токът преминаващ през мемристора, води до промяна в атомната му структура, в резултат на което съпротивлението на елемента се променя хиляди или повече пъти. Това позволява използването му за клетка памет.
  Очаква се, че в бъдеще чиповете памет, направени по новия метод, ще  намерят приложение в гъвкавата електроника. Срокове за комерсиализация на технологията, не се съобщават.

Гледане на Кафе
Дата: 7 - ми ноември 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Създадена е напълно функционална гъвкава памет
Създадена е напълно функционална гъвкава памет
Изследователи от Корейския институт за наука и технологии (KAIST) са предложили нов метод за изработка на резистивна памет с произволен достъп (RRAM).
Изобретена е свръх гъвкава микросхема
Японски учени от Токийския университет, съвместно с немските си колеги от института Макс Планк, са разработили гъвкава ултратънка микросхема
IBM и Micron започват производството на нов тип памет
Компаниите IBM и Micron започват производството на иновативна памет Hybrid Memory Cube (HMC), предназначена за компютърни устройства от ново поколение.
Изобретена е плоска и гъвкава крушка
В алуминиево фолио, с дебелина 125 микрона, се оформят огромно количество микро канали,запълнени с плазма.Резултатът - много тънки и гъвкави светещи листове.
Създадена е самовъзстановяваща се интегрална схема
Представете си, че при счупване чипът на вашия компютър или смартфон може да се възстанови сам – така, че дори да не разберете за счупването.
За пръв път е трансплантирана синтетична трахея
На 36-годишен пациент, страдащ от рак на трахеята, е трансплантирана трахея, създадена в лаборатория от неговите собствени стволови клетки. Проведената в Швеция на 9 юни операция е първата успешна подобна трансплантация.
Създадена е свръхскоростна видеокамера
В Масачузетския технологичен институт е създадена система за снимки, улавяща изображение със скорост - един трилион кадъра в секунда.
Всяка повърхност може да стане тъчскрийн
Системата OmniTouch, създадена от специалисти на Microsoft Research и Mellon University в Карнеги, се състои от устройство за разпознаване на жестове и лазерен пико проектор.
Качества на паметта
Обем, бързина, точност и продължителност са основните качества на паметта, характеризиращи нейната продуктивност.
Исландия може напълно да забрани тютюнопушенето
Внесеният за разглеждане в парламента закон ще позволява продажбата на цигари само в аптеките. С рецепта от лекар.
123456 ... 14
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други