ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Създадена е най-малката видеокамера в света


Гледане на Кафе
  Сътрудници на немския институт Fraunhofer institute са създали най-малката видеокамера в света. Тя представлява куб, с дължина на страната 1 мм, съобщава PC Mag.
  Общо квадратната матрица има 250 пиксела по хоризонтала и вертикала. В този вид, резолюцията и е около 0,06 мегапиксела. За сравнение, разделителната способност  на камерите, при евтините мобилни телефони е приблизително 0,3 мегапиксела. В „топ” моделите, тази цифра е повече от 8 мегапиксела.
  Новият продукт е разработен с помощта на японската компания Awaiba.
  Предполага се, че камерата ще се използва в медицинската техника. Съгласно заявлението на разработчиците, нейната цена ще бъде толкова ниска, че ще може да се изхвърля след употреба.
  Създателите на новата видеокамера разчитат, че тя ще намери приложение в потребителската електроника и автомобилостроенето. Очаква се, че масово производство на „милиметрови” камери ще започне през 2012 г.
  Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти март 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Създадена е най-малката видеокамера в света
Създадена е най-малката видеокамера в света
Сътрудници на немския институт Fraunhofer institute са създали най-малката видеокамера в света. Тя представлява куб, с дължина на страната 1 мм, съобщава PC Mag.
Създадена е свръхскоростна видеокамера
В Масачузетския технологичен институт е създадена система за снимки, улавяща изображение със скорост - един трилион кадъра в секунда.
Китай започва строителството на най – големия радиотелескоп в света
Най-големият и известен телескоп в света "Аресибо", намиращ се в Пуерто Рико, е на път да остане на заден план. В провинция Гуейджоу в южен Китай започна изграждането на ново инженерно чудо.
Дюселдорф
Дюселдорф е един от най – богатите градове в Европа, град - градина, влизащ в десетката на най – добрите градове в света. Столица е на немската провинция Северен Рейн – Вестфалия. Дюселдорф е гостоприемен и вратите му са винаги широко ...
GoPro HD Hero2 - компактна видеокамера за спортисти
Компанията GoPro започва продажбата на видеокамерата HD Hero2, проектирана специално за мотористи, колоездачи, сърфисти и други любители на активния отдих.
Първи резултати от продажбите на играта The Elder Scrolls V - Skyrim
Ролевата игра The Elder Scrolls V - Skyrim, създадена от Bethesda Game Studios, показа втори резултат в състезанието наречено - най-разпространяващата се игра на годината.
Първата в света трансплантация на трахея и бронхи е направена в Русия
В Руския онкологичен научен център „Н.Н. Блохин”, към Руската Академия на медицинските науки, е направена трансплантация на трахея с двата главни бронхи.
Най – звучният пенис в света
Мъжките на водната дървеница Micronecta scholtzi, с помощта на своя полов орган пеят на самките любовни серенади. И не просто серенади, а най – звучните в животинския свят.
В Япония се появи гигантски OLED-глобус
Тези дни в Националният музей за наука и иновации в Токио беше представен първият в света OLED-глобус с голям диаметър.
Японци създадоха най – точния часовник в света
Група специалисти от Токийския университет е разработила най – точния в света оптическо – атомен часовник.
123456 ... 14
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други