ТЪРСИ
Гледане на Кафе

Спрей за кафе – без калории и аромат


  Създадено е устройство, съдържащо няколко дози от любимата напитка под формата на прах, разпръскващо ги в устата.
  Ако вярваме на научната фантастика, в нашето бъдещо меню ще се появят множество таблетки, прахове и други субстанции, съдържащи изключително полезни и хранителни вещества в концентриран вид.

Гледане на Кафе
Мечтата на кафемана. (снимка: Breathable Foods)

  Професорът от Харвардския университет/САЩ/ Дейвид Едуардс/David Edwards/ приближи това бъдеще още през 2009 г., когато създаде „инхалаторът“ за шоколад Le Whif. Това устройство за впръскване на шоколадов прах, по вид и размер приличащо на червило, впръсква в устата доза от 0,2 гр., съдържаща само 1 ккал.
  Сега г-н Едуардс и неговите помощници са се обърнали към един от най – разпространените наркотици – кофеина. AeroShot изглежда точно като предшественика си, но „дозата“ му съдържа  100 мг кофеин и витамин В. Прахът е силно смлян, но частиците са достатъчно големи, за да не проникнат в белите дробове.
  Една тубичка съдържа 6-8 порции, които са равни на голяма чаша кафе, само че без калории и характерния аромат. Можете да ги използвате навсякъде и по всяко време.
  AeroShot ще се продава в Breathable Foods(«Респираторна храна»), който беше основан през април от проф. Едуардс и британския предприемач Том Хадфилд/ Tom Hadfield/. Пробна партида ще се появи в магазините на Ню Йорк и Бостън през януари 2012 година.
  Цената на продукта засега е неизвестна; за сравнение, Le Whif струва €1,8 за брой.

Гледане на Кафе
Дата: 24 - ти октомври 2011г.

Виж източниците за тази статия
Търсене: Спрей за кафе без калории и аромат
Спрей за кафе – без калории и аромат
Създадено е устройство, съдържащо няколко дози от любимата напитка под формата на прах, разпръскващо ги в устата.
Кафе машина ще запомня собственика по пръстовите отпечатъци
Достатъчно е собственикът и домочадието да се докоснат до специален панел и умната машина ще приготви напитка на всеки - по любимата му рецепта.
За да стане светът по – интелигентен, трябва да е защитен от инфекции
Умът е най – скъпото нещо на света. Не в пари, а в качеството си на цялата биологична валута – енергията. Едно проучване показало, че новородените губят 90 % от получените калории за изграждането и функционирането на мозъка.
Комарите са особено чувствителни към миризмата на човешки крака
При търсене на храна африканският малариен комар се ръководи от издишания от нас въглероден диоксид и миризмата, отделяна от бактериалната микрофлора, обитаваща краката ни.
Как да отслабнем с помощта на въображението
Работата на хормона при хранене, който ни кара да изпитваме чувство на глад и засилва апетита ни, зависи не само от физиологически, но и от психологически фактори.
Идентифициран е протеин, свързан със затлъстяването и диабета
Нервните клетки в хипоталамуса разпознават циркулиращите в кръвта хранителни вещества и хормони, като ги управляват със серия от комплексни физиологични и поведенчески реакции, за да се запази баланса между разхода и потреблението ...
Кафето пречи на зачатието
Професор Шон Уорд от Медицинския университет в Невада (САЩ), експериментирал върху мишки и се оказало, че кофеинът влияе на женската плодовитост.
Как сте спали – ще научите от тениската си
Електроника, зашита в нормална тениска, с която лягате да спите, може да регистрира фазите на съня не по – зле от професионално медицинско оборудване.
Motorola MOTOACTV: музикален плейър за спортисти
Компанията Motorola Mobility представи компактно устройство, наречено MOTOACTV, предназначено предимно за спортисти – лекоатлети, хора, увличащи се от фитнес и др.
Картофите – средство срещу хипертония
Условието е - към картофите да не се добавя кетчуп, оцет или майонеза.
 
новости, забавни и любопитни факти за игри, приложения, джаджи, интернет, бизнес, култура, наука, техника и други